Setari Cookie-uri

De ce să porți tenișii colorați în locul celor clasici?

De când mă știu am ales tenișii în detrimentul altor pantofi sport. Sigur, mi-au plăcut și adidașii albi, și sneakerșii, dar am rămas la ei, la teniși! Și pentru că mult timp am fugit de variantele colorate și am ales doar modelele clasice, neutre, am zis să văd mai exact ce se află în spatele deciziilor mele. Am ajuns la concluzia că modelele de teniși colorați de damă sunt la fel, dacă nu mai cool decât ceilalți! Mai ales anul acesta!

Este un an al contrastelor vestimentare și al culorilor intense, texturilor ce te scot în evidență și adesea juxtapuse, așa că are sens să alegi teniși colorați de damă!

Este anul în care designerii au întors iar privirea către anii 80 și zgomotoasele combinații vestimentare de paiete, vinilin, lurex, umeri mari, ciorapi plasă, coafuri înalte tapate, machiaje colorate și accesorii ”acide”, așa că de ce nu ai alege să porți pantofi sport colorați?

Și, pentru că deja am intrat puțin în subiect, menționând către ce s-au îndreptat energiile creatoare ale designerilor vestimentari, mai bine să ne concentrăm efectiv pe cum porți tenișii colorați așa încât să ai ținute reușite, echilibrate și care se încadrează în trend.

Citește și:

Cu ce piese vestimentare se potrivesc? În ce fel de ținute îi poți purta? Cu ce fac notă discordantă și cu ce nu? Plus, unde găsești cei mai cool teniși colorați de damă, în magazinele online! Ah, și dacă te pasionează, află și povestea pantofilor sport Converse.

converși originali Converse

Vezi propunerile mele de converși simpatici originali AICI

De ce să mizezi pe teniși colorați de damă, în locul modelelor clasice?

Cum spuneam, consider că modelele de teniși colorați de damă aduc un plus de wow, de efect. Sigur, la fel de cool sunt și modelele neutre, în tonuri clasice, ”cuminți”. Dar n-ar fi păcat să ne aflăm în plin sezon plin de culoare și de amestecuri curajoase și să nu le purtăm?

Ei bine, tocmai curajul cu care designerii au propus adesea, în colecțiile lor pantofi sport colorați pentru 2018 și 2019 m-au determinat să mă axez astăzi pe astfel de combinații. Cum porți tenișii colorați pentru look-uri desprinse de pe catwalk?

Citește și:

teniși colorați de damă

Vezi teniși colorați aici

Poți asorta teniși colorați de damă la pantaloni sport, lungi și largi, purtați androgin cu sweatere oversize și layere de tricotaje. Poți asorta acești pantofi colorați și la stofele cadrilate ce amintesc de Scoția și Anglia, de ecosez, tartan și gingham.

De altfel, pentru un look cool, de inspirație Punk-actuală, un Punk ceva mai feminin și mai effortless, combină teniși colorați de damă cu geci, paltoane, sacouri și alte elemente în pătrățele și carouri, strecurând și ceva bumbac ori jerseu, blugi sau piele în ecuație.

Cum porți tenișii colorați în ținute uber-cool

Dacă vrei o abordare ceva mai feminină, la fel de spectaculoasă, poți asorta modelele de teniși colorați de damă la costume din stofă, în stil office sau business. Dar, la fel d bine, ar ”merge” și cu fuste midi plisate și pulovere pe corp la fel de colorate sau cu pantaloni scurți din paiete și layere de tricotaje!

Citește și:

pantofi sport colorați cu printuri

Alege pantofi sport colorați cu printuri de aici

Pentru un look cu adevărat curajos, aruncă o privire la colecția de sezon semnată de Marc Jacobs, unde modelele de pantofi sport colorați, cu calapod bărbătesc, însă au fost asortați cu pantaloni bufanți, cu talia înaltă și bluze cu mâneci largi și umeri exagerați, a la anii 80, totul scăldat în culoare și mici accente victoriene (gulerul imens!).

De altfel, mergând pe nota optzecistă, te sfătuiesc să asortezi teniși colorați de damă și la rochii cu umerii mari, colorate sau din material strălucitor. Și, tot întru feminitate și contrast, poți alege să porți teniși colorați de damă cu rochii cu volane din voaluri sau tulle, eventual cu imprimeuri ludice. La fel de bine, consider că poți purta tenișii în tonuri intense și la hainele din piele ecologică în nuanțe altfel decât clasice, dar nu numai!

Citește și:

Desigur, nu puteam vorbi despre cum porți tenișii colorați fără a menționa și ansamblurile inspirate din kitsch-ul anilor 80 și 90, combinate cu kitsch-ul actual din Pop, Hip Hop și Rap. Pe sistemul Nicky Minaj sau pe beat-uri de Gucci Gang, designeri precum Dolce & Gabbana, Jeremy Scott sau Phillipp Plein au asortat treninguri colorate intens (neon!) din catifea ori paiete, cu accesorii pline de culoare și strălucire. Și la astfel de stiluri poți oricând purta teniși colorați de damă.

Și, probabil, una dintre cele mai interesante abordări este asortarea rochițelor cu imprimeuri ”gălăgioase” (dungi, buline, zebră, leopard), colorate cu modele de pantofi sport colorați.

Extra pont pentru cum porți tenișii colorați: întrucât este un sezon cu accent pe încălțăminte și accesoriile din jurul lor, alege să strecori în outfitul tău și șosete cu model interesant, colorat, cu pattern sau din textură ce captează privirea!

Citește și:

De la ciorapii tip plasă la cei cu carouri englezești, până la modelele simple, groase de șosete flaușate, toate modelele merg cu teniși colorați de damă!

Sursa foto front page – Unsplash

Vizionare placuta


Iulia scrie. Scrie content. Scrie despre modă, beauty, vacante. Iulia scrie despre trăiri și gânduri. Iulia scrie cărți pentru copii și un roman. Iulia scrie și aplică strategii în...

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.