Setari Cookie-uri

Joacă-te la mic dejun: gătește în aceste tigăi cu forme simpatice!

Se spune că trebuie la micul dejun să mănânci ca un rege, iar la micul dejun ca un cerșetor! Adică micul dejun să fie consistent, bogat, cea mai plină și sățioasă dintre mesele pe care le servești în ziua respectivă.

Știm că e greu, adesea suntem pe mare fugă și nu reușim să ne urnim ca să pregătim la primele ore ale dimineții o masă completă, savuroasă și rapid de servit totuși.

Dar, totuși, cu câteva ustensile potrivite și ingrediente de bază, poți să te motivezi să te ridici din pat mai repede și să te bucuri de prima masă a zilei, să o savurezi cu bucurie și să-ți iei porția de energie pentru mai mult de jumătate din ziua care urmează să se desfășoare. Vei reuși să faci față astfel cu brio provocărilor și situațiilor care apar în decursul zilei.

Iată ce să urmărești în materialul nostru!

🥘 Joaca de la mic dejun începe în tigăile cu forme simpatice de inimioare, smiley face și cercuri perfecte!

🥘 Tigăi cu forme drăguțe: utile în bucătărie nu doar pentru mic dejun

Citește și:

Joaca de la mic dejun începe în tigăile cu forme simpatice de inimioare, smiley face și cercuri perfecte!

Prinde repede din frigider ce ingrediente ai, bate cu sârg niște ouă și creează aluatul de clătite (îți vindem un pont: îl poți prepara cu o seară înainte și îl lași la rece în frigider peste noapte) sau, dacă nu ai timp deloc, pur și simplu alege câteva ouă și… fii gata de un deliciu culinar, cât de simplu ar părea!

Dar, mai ales, asigură-te că ai în ce pregăti niște ouă ochiuri ori o omletă delicioasă sau niște clătite apetisante! Și că le vei da cea mai simpatică formă, ca să începi ziua cu vibe bun, cu energie pozitivă și zâmbete pe măsură!

Noi am găsit cele mai drăguțe tigăi cu forme pentru ouă, clătite, omlete, chiar și pentru gofre – dacă ești mai expertă în ale bucătăriei. Și cei dragi ție se vor bucura din plin cu siguranță de masa de dimineață pregătită cu drag de către tine. Iată mai jos cele mai drăguțe tigăi cu forme diverse pentru masa de dimineață sau… de oricând ai nevoie să pregătești un meniu simplu, dar de efect prin aspect.

Citește și:

tigăi cu forme drăguțe Vezi mai multe tigăi simpatice

De altfel, dacă ții foarte mult ca o masă să arate cât mai bine, să fie cât mai atractivă prin aspect, să te înveselească de regulă, mai ales la mic dejun, astfel de tigăi sunt foarte potrivite pentru tine!

De la forme ca smiley face diverse (față zâmbitoare care scoate limba, față zâmbitoare care face cu ochiul, față mirată etc.) până la inimioare și alte forme rotunde, compartimentate pentru de la 4 bucăți până la 7 de clătite, ouă ochiuri sau mini omlete, aceste tigăi te ajută să obții cea mai impresionantă masă, în doar câteva clipe, masă care îți va însenina ziua de la primele ore. Și nu doar ție!

Tigăi cu forme drăguțe: utile în bucătărie nu doar pentru mic dejun

De obicei, astfel de tigăi cu forme au diametru de la 24 cm, de 26 cm (majoritatea sunt cu această dimensiune) până la 29,5 cm, așadar sunt suficient de mari și spațioase pentru a putea prepara o masă destul de consistentă pentru o familie de până la 3-4 membri, de exemplu.

Citește și:

Cum e ca o mini clătită (precum cele americane) sau micul tău dejun în general, indiferent de formă, să îți zâmbească din farfurie? Și tu să îi răspunzi înapoi cu un zâmbet cel puțin la fel de simpatic? Sau ce declarație de iubire pentru cei dragi e mai drăgălașă dimineața decât o masă gătită, și la propriu, și la figurat, cu inima?

Cele mai drăguțe și utile modele de tigăi cu forme sunt cele mixte (adică au mai mult de o formă în aceeași tigaie), căci oferă opțiunea de a pregăti deodată feluri de mâncare atât în formă rotundă, cât și inimioară. Gândește-te că, prin puțină imaginație și creativitate, poți pregăti cu aceste tigăi o masă delicioasă și apetisantă, atractivă mai ales după aspect, inclusiv pentru cei mai mofturoși dintre copii!

Citește și:

tigai compartimentate in forme dragute Vezi mai multe modele de tigăi simpatice

Din materiale ca oțel carbon cu acoperire non-stick, din aluminiu cu înveliș din granit sau cu strat ceramic non-aderent, astfel de tigăi te ajută inclusiv să gătești sănătos, fără ulei, pentru că nici carnea, legumele sau orice alte lucruri vei dori să gătești în ele, nu se vor mai lipi. Fapt ce face, totodată, ca aceste tigăi să fie și deosebit de ușor de curățat oricând, fără a utiliza prea multă apă sau detergent de vase! Așadar, rezultă și cu economie pe orice plan!
Iar investiția în ele nu este foarte mare, ba chiar le găsești la reducere, inclusiv la prețuri de până în 30 de lei, în funcție și de dimensiuni (verifică aici prețul actual)!

Și da, în tigăile cu forme simpatice poți găti nu doar lucruri simple pentru micul dejun. Ai putea încerca și altceva, pentru alte mese, cum ar fi chiftele (de legume, nu doar de carne), sărățele, pane-uri. Mai ales că sunt tigăi cu forme potrivite pentru aragazuri atât cu alimentare cu gaz, cât și electrice.

Citește și:

Pentru ca mesele tale, chiar și cele mai simple și rapide, să nu fie banale și lipsite de farmec, încearcă să incluzi în bucătăria ta vase de gătit și ustensile cât mai amuzante, dar utile! Oferă credit și importanță inclusiv acestor gadgeturi de bucătărie și timpul petrecut în bucătărie va deveni brusc foarte plăcut și distractiv!

Chiar și tradiționala masă de Paște care se apropie, aceea în care se adună toți membrii familiei și cunoscuții dragi, poate deveni printre cele mai memorabile, alături de mâncarea gătită în vase precum tigăile cu forme simpatice pe care ți le-am prezentat mai sus. Unde mai pui că fără mari eforturi, dar cu multă distracție, la costuri chiar mici!

Vizionare placuta


Kudika
22 Martie 2018
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.