Setari Cookie-uri

TOP 9 filme de văzut la cinema până la final de an

Cinematografele din țară găzduiesc în fiecare săptămână premiere care mai de care mai ofertante. Cu doar două luni rămase până la un noul an, iată câteva dintre filmele promițătoare pe care nu ar trebui să le ratezi.

O industrie în continuă dezvolatare, cinematografia investește anual în diverse producții, calitatea acestora fiind condiționată atât de buget, cât mai ales de numele actorilor care sunt titrați pe postere. Însă succesul filmelor stă uneori în poveste și în modul în care publicul empatizează cu personajele.

Lunile noiembrie și decembrie din finalul de 2018 anunță câteva nume interesante de filme care își așteaptă premiera în sălile de cinema. Desigur, toate sunt extrem de interesante, dar unele se remarcă mai mult decât celelalte - fie prin aprecierile deja primite, fie prin distribuție, fie prin imaginile ademenitoare folosite ca promovare. Că ești cinefil sau nu, că investești timp sau nu în pasiunea pentru filme, credem cu încăpățânare că cele de mai jos ar trebui bifate pe lista de must-see:

Citește și:

"Bohemian Rhapsody" și "A Star is Born": drame muzicale de văzut la cinema

Sunt extrem de multe filme care au luat artiști ce au lăsat amprente în lumea muzicală și ne-au arătat poveștile lor. Există la fel de multe subiecte fictive despre cântăreți și cântărețe care experimentează diverse evenimente care îi schimbă pentru totdeauna.

"Bohemian Rhapsody" este o încercare interesantă de a ne arăta ce a însemnat formația Queen pentru era în care perfoma, dar ne ajută mai ales să cunoaștem mai multe despre solistul formației, Freddie Mercury. Interpretat de Rami Malek, cunoscut din rolul excepțional făcut în serialul “Mr. Robot”. Freddie este urmărit încă de la început, dinainte de a-și face o trupă cu care avea să umple stadioane și până la concertul caritabil din 1985, de pe Wembley.

Citește și:

Lady Gaga poate fi urmărită într-o sală de cinema, în drama romantică “A Star is Born” (S-a născut o stea). Aceasta o interpretează pe Ally, o tânără căreia i se descoperă talentul. Pe măsură ce aceasta devine tot mai vizibilă, cel de care s-a îndrăgostit și a ajutat-o să se afirme se afundă tot mai mult în alcoolism. Regia este semnată de Bradley Cooper care interpretează și protagonistul filmului.

bilete filme recent lansate sau premiere

Bilete Bohemian Rhapsody Bilete A Star is Born

Fantastic Beast: The Crimes of Grindelwald - revenirea în universul “Harry Potter”

Filmele fantastice s-au schimbat pentru totdeauana odată cu ecranizarea cărților pentru copii, “Harry Potterde J.K. Rowling, extrem de iubite și de adulți. Prima parte din 2016 a "Fantastic Beasts" a servit atât ca spin-off, cât și ca prequel pentru franciza cu Harry, dar a reprezentat și startul unei serii noi de aventuri, în rolul principal urmărindu-l pe Eddie Redmayne. Acesta l-a interpretat pe Newt Scamander, un vrăjitor care eliberează din greșeală Animale Fantastice în Londra. Loc unde nimerește și în mijlocul unui război magic.

Citește și:

"Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald" continuă povestea începută de David Yates și vom vedea urmările evenimentelor din primul film. Mai exact vedem cum vrăjitorul capturat, cel care se folosește de magia neagră, Gellert Grindelwald (Johnny Depp), reușește să evadeze. Acesta își adună adepții și încearcă să facă în așa fel încât cei cu putere să conducă asupra celor fără magie

Harry Potter - Animale fantastice: Crimele lui Grindelwald

AICI bilete la cinema pentru premiere sau filme recent lansate

Creed 2: filmul care îl readuce pe Rocky într-o sală de box alături de un român

Seria de filme "Rocky" s-a afirmat de-a lungul filmului drept una dintre cele mai bune drame despre box și a făcut din Sylvester Stallone un star internațional. În urmă cu trei ani apărea a șaptea parte a francizei, urmând ca anul acesta “Creed II” să marcheze revenirea lui Rocky într-o sală de antrenamente.

Citește și:

Filmul se va concentra asupra lui Adonis Creed, interpretat tot de Michael B. Jordan. Acesta este fiul unui rival de-al lui Rocky, mort, Balboa devenindu-i mentor. În partea a doua, Adonis trebuie să îl înfrunte pe fiul lui Ivan Drago (Dolph Lundgren), cel care i-a ucis tatăl în ring. Acesta va fi interpretat de un român, Florian Munteanu - încă un motiv să fii pe scaunul de cinema să vezi înfruntarea.

film la cinema Creed 2 Vezi bilete de cinema la filme recente sau premiere

Filme de Crăciun la cinema: "Grinch", "Mary Poppins", "The Nutcracker and the Four Realms"

Din noiembrie se dă startul în avans atmosferei de sărbătoare, una care vine la pachet cu liniștea, cu bucuria sărbătorilor de iarnă și entuziasmul pentru Crăciun. Poți alege dintre trei filme ideale pentru acest sezon:

Citește și:
  • "Grinch" este o animație care va avea în centrul poveștii o creatură verde ca urăște cu putere Crăciunul. Motiv pentru care va face orice pentru a transforma sărbătoarea într-una dezagreabilă pentru toți locuitorii comunității unde stă. Vocea personajului principal va fi asigurată de britanicul Benedict Cumberbatch.

  • "The Nutcracker and the Four Realms" este încă un film din portofoliul Disney, unul care ne va purta de data asta în tărâmul Spărgătorului de nuci. Filmul fantastic va urmări aventurile unei copile care ajunge în mijlocul unei lumi populate de omuleți din turtă tulce, soldăței de jucărie și șoricei. Nu sună tentant dar asta este doar începutul pentru că există o miză. Din distribuție fac parte Keira Knightley, Mackenzie Foy, Matthew Macfadyen, Helen Mirren și Morgan Freeman.
  • "Mary Poppins Returns" marchează continuarea unui muzical de acum 54 de ani, povestea lui Rob Marshal care avea să devină un clasic. Emily Blunt preia rolul interpretat inițial de Julie Andrews și vom vedea ce s-a întâmplat cu copiii din prima parte, acum deveniți adulți. Aceștia se reunesc în urma unei tragedtii de familie.

bilete la filme de Craciun la cinema Vezi aici bilete la filme de Crăciun

Citește și:

"Moromeții 2" și "Coborâm la prima": filme românești în cinematografe

Sunt câteva propuneri și de filme românești pe care ai putea să le iei în considerare. Diferite, dar interesante, acestea ar putea fi extrem de bune.

  • "Moromeții 2" este o adaptare liberă a celui de-al doilea volum semnat de Marin Preda. Se readuc pe ecrane personajele deja cunoscute, interpretate de alți actori, având în vedere că peste ele au trecut câțiva ani. Reîntâlnirea cu familia Ilie Moromete, acum îmbătrânit, îi va aduce împreună pe Horațiu Mălăele, Dana Dogaru, Iosif Pastina, George Mihăiță, Andi Vasluianu.
  • "Coborâm la prima" se recomandă drept primul film inspirațional românesc, un proiect extrem de interesant, regizat de Tedy Necula. Vedem cum mai mulți străini rămân blocați într-un metrou, a doua zi după evenimentele care au marcat tragedia Colectiv. Pe măsură ce aceștia petrec tot mai mult timp împreună, cu atât vom afla mai multe despre fiecare personaj și vom descoperi ce legături există între acestea.

filme romanesti in cinematografe

Bilete Morometii 2 Bilete Coboram la prima

Recomandări și text: Angela Alexandru - Cineamator.ro

Sursă main photo: Unsplash

Vizionare placuta


Kudika
31 Octombrie 2018
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.