Setari Cookie-uri

Anul 2018 în modă: TOP cele mai reprezentative piese, tendințe și momente!

Anul 2018 a fost un an al marilor surprize și momente în modă. Și nu numai! Iată cele mai reprezentative piese și memorabile lucruri de consemnat pentru anul ce tocmai se duce! Kudika Shopping a creat topul de reținut în moda anului 2018! În mare parte și pentru că multe dintre tendințe vor mai continua să se impună și în perioada următoare. ;)

Uite ce au dorit oamenii în lumea întreagă să poarte: ce au căutat, ce au urmărit, ce au share-uit și ce au impus designerii și influencerii de renume în plan mondial și a fost preluat și îmbrățișat în mare proporție de majoritatea oamenilor de rând!

Din cuprinsul acestui clasament:

Top cele mai puternice tendințe ale anului 2018 în modă

Top 10 influenceri și celebrități care au marcat moda în 2018

Top branduri ale anului 2018 viralizate pe Instagram

Top logo-uri după care s-a suspinat mult în moda anului 2018

Top cele mai puternice tendințe ale anului 2018 în modă

Anul acesta cu precădere, Instagram s-a dezvoltat ca o mare forță, și foarte puternică și impozantă în modă, dând startul pentru trenduri și determinând creșteri masive în vânzări pentru majoritatea brandurilor mari.

Citește și:

Ca să aibă succes în feed, marii retaileri s-au întrecut în meme-uri care mai de care, în logouri și grafisme care să transmită anumite mesaje și să se „viralizeze”. Așa s-a dezvoltat o uriașă logomanie care s-a impus ca importantă tendință în modă în lumea întreagă. S-a resuscitat în acest mod o emblemă a esteticii anilor 1990-2000.

Celebritățile, în outfiturile lor semnătură, au rămas cei mai puternici influenceri, modelând dorințele oamenilor în ceea ce privește cumpărăturile online.

Prin postări pe Instagram atent dirijate, preferințele lui Kylie și Kim Kardashian nu numai că au influențat o mare masă de oameni să cumpere online, dar au fost responsabile totodată pentru o foarte mare și largă plajă de căutări în online în anul 2018.

Citește și:

Moda statement sub formă de meme-uri virale în 2018

2018 a fost un an al modei care a ajuns virală. Când cultura meme a întâlnit Internetul care „topește” orice design de produs aparte, rezultatul a fost o serie de momente ale modei care au făcut lumea să vorbească, să caute și mai mult.

Regele modei meme a fost Demna Gvasalia a distorsionat liniile timpului și dress-code-urile cu ținute în layere de câte 7 haine / jachete deodată. Dar tendința a continuat cu crocs cu toc stiletto pentru Balenciaga, rochia din mănuși de Spiderman la Vetements.

De la balaclavaua semnată de Gucci extinsă la nivel de căciuli tip cagulă pentru femei până la pălăria uriașă Bomba de la Jacquemus sau papucii de casă „minusculi” ai lui Kanye West purtați la un outfit de nuntă (!), brandurile și produsele care au devenit meme-uri virale au semnalat creșteri masive în căutări și cereri, ca rezultat.

Citește și:

Anii 90-2000 ca tendință în moda 2018

De la hanoracul cu glugă scurt tip cropped-style până la asortarea de treninguri, cercei aurii tip creole, cu toarte mari, pantofi Buffalo și elastice de păr colorate, anul acesta am asistat la o întoarcere a deceniilor trecute.

Seriale ca Friends s-au întors să ruleze pe Netflix, Kim Kardashian și-a lăsat la vedere chiloțeii tanga de la Gucci inspirați de anii 90, iar Dior și-a adus înapoi geanta inspirată de cea prinsă de centura de șa de cowboy numită saddle bag, în aceeași idee cu moda borsetelor la fel de mult purtate în ultima vreme.

Anii 90 cu precădere au influențat moda anul acesta, dar observăm tendințe inspirate foarte mult și din decada anterioară, din moda anilor 80.

Moda lui „tata”: dad fashion

Nu doar sneakersii și alți adidași sau încălțămintea sport în general s-a inspirat anul acesta din tendințele de modă ale lui „tata”, din trecut.

Citește și:

Pe lângă fenomenalul succes global pe care l-au avut pantofii sport ai lui tata, purtați acum și de... mame ale zilelor noastre, de adolescenți, vânduți în toate formele și la diverse prețuri accesibile, am putut observa o modă și prin pulovere și cardigane sau alte tipuri de tricotaje „lălâi” pe care le purtau tații noștri, dar acum purtate de generația noastră, femei și bărbați deopotrivă.

S-au purtat și haine polar din fleece, cămăși „urâte” și alte astfel de piese din garderoba lui tata, în tot soiul de combinații. Căutările și afișările pe această temă practic au explodat. Uite așa a devenit tata un fashion icon al anului 2018!

Această tendință este de înțeles în condițiile în care se încearcă tot mai mult o experimentare a modei care merge din ce în ce mai mult înspre zona de confort, de lejeritate.

Citește și:

Tendința sportului luxos

Moda stradală a întâlnit în 2018 moda sport care, la rândul ei, a fuzionat cu luxul, în condițiile în care designerii și marile case de modă au început tot mai mult să experimenteze estetica sportului și a hainelor aferente. Că doar vă spuneam că moda devine din ce în ce mai mult adepta confortului. Dar, confort, confort, dar să rămână măcar cu aspect de lux. ;)

Foarte multe piese lansate anul acesta au fost etichetate ca fiind haine sport, iar cumpărătorii chiar cheltuie mult mai mult pe astfel de articole vestimentare. Dar nu acceptă orice fel de piesă sport, ci cu logo sau semnătură de mare brand. Să fie cu lux măcar puțin acolo!

De pildă, ca să vă faceți o idee, prețul colanților sport a crescut an de an tot mai mult, oprindu-se anul acesta la o sumă cu 60% mai mare decât cel mai mic preț din anii trecuți. Să fie un semn că în sfârșit rezoluțiile de început de an legate de sport mai mult încep să devină respectate? :P

Citește și:

Culorile neon care au înnebunit moda anului 2018

În timp ce galbenul și alte nuanțe de maro au împânzit magazinele anul acesta, piesele vestimentare neon, dar și fardurile electrice și rujurile în culorii vii, puternice, în special fuchsia și verde evidențiator, au crescut cu peste 120% în căutările legate de modă.

Cu siguranță această tendințță este inspirată de influenceri ca Blake Lively, Bella Hadid și Kim Kardashian. S-au căutat foarte mult și clutch-urile neon, începând cu precădere din septembrie 2018, dar mai ales plicul în culori neon de la Prada.

Articole vestimentare din plastic și PVC transparent

Cel mai cunoscut poster al trendului plasticului transparent, cu geanta de plastic transparent Shirley de la Staud, a dominat căutările în perioada Săptămânii Modei de la New York. Iar în februarie 2018, tocurile din PVC transparent Jimmy Choo x Off-White au fost în top 5 cele mai dorite încălțări cu tocuri.

A fost însă și anul plasticului și PVC-ului transparent și în ceea ce privește jachetele de ploaie, mult mai practice, dar și al genților 2 in 1, o poșetă statement introdusă într-una de plastic transparent, în aceeași idee precum geanta sus amintită, de la Staud.

Dar moda cizmelor din PVC transparent a avut de anul trecut un start interesant, fiind lansate de către Chanel, prin Karl Lagerfeld.

Grafitti și artă pe articole vestimentare în 2018

De la tricoul desenat Timothée Chalamet purtat anul acesta la decernarea premiilor de către scenograful James Ivory, care a făcut furori, până la bluza fluidă a Victoriei Beckham, magică, având schițe ilustrând motive celebre, arta și grafitti-ul au pătruns în modă anul acesta foarte bine, fiind foarte populare astfel de piese, în special în primăvara 2018.

Se cuvine să mai amintim de rochiile Céline cu desene ca de acuarelă, care au fost printre cele mai dorite piese pre-owned / vintage ale anului. Apropo de asta, poți vâna piese vintage de lux de la case de modă online pe Farfetch. ;)

Dar trendul desenelor pe haine și încălțăminte nu e doar reprezentativ pentru anul 2018 - a început chiar mai devreme, de anul trecut: uite aici niște ghete cu desene și imprimeuri magice, care să-ți îndulcească zilele de iarnă.

Stilul western cowboy

Căutările după cizme de cowboy, jachete cu franjuri, cămăși cu motive de western au crescut în mod semnificativ pe timpul toamnei anul acesta.

Și da, anul acesta s-au tot purtat piese în stil country-girl, cu elemente ca de cowboy.

Stilul de prerie pre-Rafaelit

Batsheva, Coach, The Vampire's Wife și Erdem și-au luat inspirația din epoca pre-rafaelită. Rochii cu detalii fine gotice, de fată de prerie, au intrat în tendințele de modă din lumea întreagă anul acesta.

Acest manifest de feminitate rezervată a avut o creștere în căutări, prin raport cu alte cuvinte-cheie în legătură: stil modest, rochii cu gât înalt, mâneci bufante. E, dacă vreți, un stil foarte apropiat de cel de care vă vorbeam mai sus, de cel western, de hainele purtate de lăptărese, de stilul rustic, Shabby Chic.

Ca să recreezi acest stil, poți încerca prin rochiile boho fluide, de plajă.

Sustenabilitate în modă

Moda sustenabilă a fost un subiect fierbinte în industrie anul acesta și multe branduri au pus accentul pe materiale eco-friendly și modalități și tehnici de producție cât mai în prietenie cu natura și mediul.

De la bumbac organic la piele vegană și chiar econyl (vinyl eco adică), s-au căutat foarte mult anul acesta piesele vestimentare eco-friendly, din materiale organice și sănătoase, create în respect pentru Planetă.

Top 10 influenceri și celebrități care au marcat moda în 2018

Acest top 10 influenceri și celebrități care au marcat moda în anul 2018 este creat în baza căutărilor și menționărilor în social media, generate de 50 de superstaruri internaționale de-a lungul anului 2018.

Răspunsul la aceste căutări și urmăriri în ceea ce privește ținutele cele mai urmărite și discutate ale influencerilor și celebrităților cele mai căutate în social media s-a văzut la nivel de... vânzări, cum era firesc, pentru majoritatea marilor branduri.

Ariana Grande: locul 10 în moda influencerilor în anul 2018

Cu peste 140m de followeri pe instagram, putem spune că Ariana Grande are o armată de fani obsedați de stilul său.

A condus mii de căutări pentru branduri ca Reebok, Burberry și Vera Wang în acest an. Iar căutările pentru hanorace cu glugă oversize au depășit 130% an de an tot datorită efectului Ariana Grande.

🖤 @billboard

O postare distribuită de Ariana Grande (@arianagrande) pe

Ariana Grande a fost aleasă inclusiv drept Woman of the Year 2018 de către topurile Billboard.

Rihanna: locul 9 în topul influencerilor în moda 2018

Cel mai puternic influencer în modă al anului trecut, 2017, Rihanna s-a concentrat în 2018 în construirea imperiului său Fenty Beauty, lansând produse de machiaj, înfrumusețare și lenjerie și totodată lăsându-ne impresionați de câteva look-uri memorabile în fashion.

Rochia fuchsia Saint Lauren stil bubble pe care Queen Ri a ales să o poarte la petrecerea sa pentru cea de-a 30-a aniversare s-a vândut imediat în lumea întreagă, până la... sold out. Chiar și balaclavaua lansată de Gucci pe care Rihanna a purtat-o la Coachella a determinat o creștere cu 19% în căutările pe această piesă.

Blake Lively: locul 8 în rândul influencerilor în 2018

Blake Lively a dezvoltat un interes foarte pregnant în ceea ce privește costumele în stil androgin anul acesta, cele cu adevărat statement. Iar cumpărătorilor și fanilor nu le rămâne decât să aprobe „declarația” sa.

În timpul turneului de promovare a filmului A Simple Favor, costumul său crem cu dungi de tip deux-pieces de la Ralph Lauren, cu întăritură dublă pe piept, a inspirat peste 4000 de căutări pentru costume Ralph Lauren doar în următoarea săptămână.

Chiarra Ferragni: locul 7 ca influencer în 2018

În luna septembrie a anului 2018, mega influencerul și bloggerul de modă Chiara Ferragni s-a căsătorit cu rapperul Fedez într-o rochie Dior, creată pe comandă.

Pentru că fabuloasa nuntă a Chiarei a atras 15m de followeri pe instagram și alte rețele de social media, la care adăugăm impactul pe care l-au avut miile de articole de presă care au discutat despre ziua cea mare, s-a produs o creștere de 109% în căutările pentru termenul „Dior” în următoarea săptămână.

Serena Williams pe locul 6 ca influencer în 2018

Ținutele sportive controversate ale Serenei Williams au făcut din US Open un moment uriaș pentru modă anul acesta. Echipamentul său Off-White & Nike au creat o cerere masivă și galopantă de outfituri de tenis de culoare neagră, săptămână după săptămână.

Căutările după „fustă de tenis neagră” și „rochie neagră de tenis” au crescut cu 108%.

Beyoncé a cucerit locul 5 în top influenceri ai anului 2018

Beyoncé a fost subiect principal al multor materiale de presă anul acesta, fiind prima femeie de culoare cap de afiș care să performeze la Coachella, cel mai mare festival din lume. Iar sweaterul său galben cropped de la Balmain, creat pe comandă, purtat atunci, a determinat o creștere de 58% pentru căutările pe cuvântul-cheie „glugă Balmain”.

Costumul roz al lui Queen Bey din videoul viral Apeshit a inspirat o uriașă căutare după costume roz pe timpul verii.

Rapperița Cardi B: locul 4 ca influenceriță în 2018

Rapperița Cardi B a fost cea mai influentă figură de la Fashion Week anul acesta, stând în primul rând alături de Anna Wintour la prezentarea lui Alexander Wang și transmițând elogii fiecărui designer ale cărui creații le-a purtat, de la Christian Siriano la Jeremy Scott. Ca să nu mai spunem de creșterea interesului pentru aceștia din partea publicului...

Cardi B influențează clienți pentru produse la diferite costuri, fără să se axeze doar pe moda haute couture sau de la vreo anumită casă de modă. Sprijinul său pentru FashionNova a ajutat foarte mult în căutările pentru acest retailer accesibil în ceea ce privește prețurile.

AMAs 2018 @dolcegabbana

O postare distribuită de CARDIVENOM (@iamcardib) pe

Meghan Markle e pe locul 3 în top influenceri pe anul 2018

Meghan Markle era blogger și influencer celebru dinainte de a deveni ducesă. Dar efectul Meghan continuă să crească la nivel global. Ținutele din ziua nunții au determinat creșteri foarte mari în căutări pentru Givenchy și Stella McCartney - designerul britanic care a creat linia de pantofi sport vegani în colaborare cu Adidas.

Să nu mai spunem că lookurile sale de zi au influențat foarte mulți cumpărători să încerce decolteul tip bărcuță sau rochia tuxedo. În medie, dacă Meghan Markle poartă un designer, acel brand are o creștere de 200% în căutări și cereri în timpul următoarei săptămâni.

💕 @meghanmarkle_official

O postare distribuită de Meghan Markle 🔵 (@meghanmarkle_official) pe

Kim Kardashian: locul 2 ca influencer în 2018

Kim Kardashian a făcut istorie anul acesta primind primul premiu al CFDA Influencer Award. 2018 este totodată anul în care Kim a făcut pantalonii scurți de biciclist, mulați pe coapse, în top trenduri ale anului 2018, să pară cu adevărat cool, să nu rămână doar o piesă comodă.

Mai mult, anul acesta Kim Kardashian ne-a învățat să ne acomodăm cu costumele de baie neon și a readus în atenție moda tanga a anilor 90. A ajutat și la reînvierea logoului Fendi, când a postat o fotografie îmbrăcată din cap până în picioare în monograma FF „Zucca”. Astfel, vânzările Fendi au crescut lună de lună cu peste 16%.

O postare distribuită de Kim Kardashian West (@kimkardashian) pe

Kylie Jenner: locul 1 în top influenceri de modă în 2018

Uite că mult vânatul loc 1 în rândul influencerilor în moda din 2018 este adjudecat de superba Kylie Jenner. 2018 a fost categoric anul ei! La vârsta de doar 21 de ani, cea mai tânără din clanul Kardashian a construit un imperiu al frumuseții, a atras peste 120m de followeri pe instagram și a avut primul copil. E pe cale să devină cea mai tânără miliardară pe propriile merite.

Un adevărat cameleon al stilului, Kylie a condus cu peste 2 milioane de căutări online anul acesta, de la costume de trening Adidas până la ochelari de soare Dior și lenjerie intimă Victoria Secret sau rochița mini Alexander Wang.

O rochie mini roz pe care a purtat-o la petrecerea de ziua sa a crescut căutările online pe sintagma „rochie roz” în limba engleză cu 107% în următoarele 48 de ore.

Inspiră-te și tu din machiajul surorilor Jenner!

t-minus two hours

O postare distribuită de Kylie (@kyliejenner) pe

Top branduri ale anului 2018 viralizate pe Instagram

Spuneam inițial că Instagram e cel care a impus foarte multe tendințe și a crescut vânzările pentru nenumărate branduri. Totodată, anumite branduri, mai puțin cunoscute, au devenit cunoscute datorită viralizării pe Instagram de către marii influenceri.

După menționările pe Instagram și căutările online ulterioare, iată topul celor mai vizibile branduri în 2018 în social media:

Stine Goya: locul 10

Cererea pentru piesele de ocazie stilate de la Stine Goya continuă să crească.

Căutările au atins vârful în iunie 2018 pentru brandul din Copenhaga.

haine stine goya Vezi mai multe modele de haine Stine Goya

Rouje: locul 9

Au fost peste 9000 de căutări pe săptămână în online pentru rochia Gabin de la Rouje din iulie până în septembrie 2018.

Brandul a explodat în afișare pe Instagram în această perioadă și se remarcă prin trăsăturile hainelor în stil vintage, clasic franțuzesc.

Gabin dress in red 🌹 back in stock

A post shared by Rouje Paris (@rouje) on

Faithfull The Brand: locul 8

Un favorit al tuturor femeilor care iubesc să călătorească, Faithfull The Brand a fost observat la Candice Swanepoel, Vanessa Hudgens, Lucy Williams și Carmen Grace Hamilton anul acesta.

Căutările pentru acest brand cresc cu 12% an de an.

Nanushka: locul 7 în topul brandurilor pe Instagram în 2018

Unul dintre cele mai vizibile branduri care susțin sustenabilitatea în ultimul an, Nanushka a fost un brand care a crescut anul acesta tot mai puternic.

Rochiile de blugi de la Nanushka și salopetele, precum și geaca tip puffa din piele vegană, au devenit foarte populare printre influenceri și consumatorii, conștienți ca și brandul, de importanța protejării tot mai intense a mediului înconjurător.

haine eco-friendly din piele vegană Nanushka top branduri 2018 Vezi mai multe haine eco-friendly de la brandul Nanushka

Staud: locul 6 ca brand pe Instagram în 2018

Geanta Shirley 2 in 1 din PVC transparent care cuprinde în interiorul său o altă poșetă cu textură de piele de crocodil s-a vândut toată vara. Ea aparține brandului Staud, același care s-a viralizat pe instagram prin geanta tip sac bucket bag de piele și prin poșeta Moreau Macramé.

Acest brand a explodat în căutări în luna modei, Februarie 2018.

genți Staud originale în top modă anul 2018 Vezi mai multe genți originale ale brandului Staud

Ganni: locul 5 în topul brandurilor crescute prin Instagram în 2018

Brandul de modă originar din Copenhaga, Ganni, a intrat masiv pe plan global anul acesta prin intermediul armatei de fete influencer și a puternicului lor hashtag #GanniGirl.

Căutările la nivel internațional în online pentru acest brand cresc an de an cu aproximativ 52%.

haine de firmă Ganni în topul brandurilor în 2018 Vezi mai multe haine de la Ganni în top 2018

Réalisation Par: locul 4 în top branduri pe Instagram în 2018

O serie de piese statement „it” au ajuns în topul campioanelor brandurilor prin intermediul celor mai notabili influenceri internaționali anul acesta. Este vorba în special de fusta midi Naomi cu leopard print și de rochia Christy - care au însemnat brandul Réalisation Par.

Aceste piese de la acest brand au dominat feedurile pe Instagram întregul an 2018.

Attico - locul 3 în brandurile anului pe Instagram

Sponsorizări de celebrități precum și like-uri de la Rosie Huntington-Whiteley au aruncat brandul Attico în lumina celor top trei branduri preferate pe Instagram în 2018.

Cu un stil romantic și boem, artistic și foarte feminin, hainele Attico sunt spectaculoase și foarte dorite în ultima perioadă.

haine originale Attico de la top 3 branduri în 2018 Vezi mai multe haine originale Attico

Reformation: locul 2 în top branduri instagramabile în 2018

Tot un brand sustenabil (doar spuneam mai sus că în top tendințe ale anului 2018 s-a numărat foarte bine și trendul eco-friendly), Reformation este favorit tot mai mult printre influenceri.

Rochia Thelma a acestui brand a fost în top 10 cele mai vizualizate rochii ale anului.

haine Reformation top 3 branduri ale anului Vezi mai multe haine Reformation

Veja: locul 1 cel mai prezent brand al anului pe Instagram

Locul 1 în topul brandurilor pe Instagram în 2018 este unul, surpriză (!), tot eco-friendly, iată. Bazat pe sneakersi din materiale organice, in prietenie cu natura, brandul Veja urmărește să realizeze pantofii sport cei mai sustenabili din lume.

Susținut de către Megan Markle, în top 3 influenceri pe Instagram ai anului (vezi supra), brandul a devenit o emblemă pentru ținutele de stradă. Vânzările sale au crescut cu 113% an de an.

teniși și pantofi sport eco-friendly Veja locul 1 branduri ale anului pe Instagram Vezi mai multe modele de pantofi sport Veja eco-friendly

A fost categoric anul purtării logo-urilor de firme și branduri celebre de modă și... nu numai.

Céline și o schimbare de... brand

Noul brand Céline, sub Hedi Slimane, a venit cu o diferență ce a stârnit controverse: pierderea accentului é la nivel de reprezentare a logo-ului.

Așa că iubitorii vechiului logo și, implicit, ai pieselor vestimentare care reprezentau această emblemă, au luat cu asalt site-urile care propuneau la revânzare astfel de modele. Strategia de schimbare s-a dovedit bună, având în vedere că a crescut interesul pentru acest brand.

Cele mai căutate simboluri marca Céline au fost „clasica” poșetă de piele tip tote bag, precum și „poșeta” tip plasă de cumpărături din plastic transparent cu logo Céline.

Louis Vuitton: un clasic printre isteria logourilor

Clasica monogramă LV rămâne unul dintre motivele de lux cele mai dorite în lumea întreagă.

Poșete, portofele și curele cu logoul Louis Vuitton sau cu monograma LV în maro peste fundal maro sunt în mod consecvent căutate de cumpărători din lumea întreagă, fie că vorbim de piese noi sau vintage ori pre-owned.

poșete originale cu logo Louis Vuitton

Citește despre povestea brandului Louis Vuitton

Medusa reînviată prin logoul Versace

Prin logomania de inspirație vintage creată anul acesta, au crescut cererile și pentru sandale și șlapi cu logo care aduc tribut unui anumit brand. Așa a fost că au crescut căutările în 2018 pentru încălțămintea Versace.

Bijuteriile pentru femei și pentru bărbați reprezentând logo-ul iconic Versace, și anume cu capul Medusei, au fost foarte populare pe timpul verii. Să se datoreze acest lucru și faptului că Versace a fost cumpărat de Michael Kors?

Kappa: readus în atenție prin logomania 2018

De la șlapi la jachete de trening, vizibilitatea pentru produsele ce reprezentau logoul Kappa a crescut considerabil în anul ce trece.

Gucci și cureaua cu cel mai dorit logo al anului

Cel mai dorit tricou al anului 2017 a fost cel cu logoul Gucci. Iar popularitatea brandului a continuat în 2018. Cureaua cu logoul lor a fost cel mai hot produs al anului 2018.

Produsele cu „blazonul” Gucci au continuat să fie în topul căutărilor online cu milioane de căutări după brand (inclusiv după „Guccy”) în fiecare lună.

După cum vedem, moda anului 2018 a fost despre șoc pe alocuri, despre statementuri, declarații puternice, chiar dacă uneori în mod hilar prezentate, pentru a transmite mesaje puternice. Dar s-a bazat foarte mult și pe confort, pe efortless, pe casual și lejer.

Mai mult chiar, s-a mizat în mare parte și pe responsabilitate - de aici și înmulțirea brandurilor eco-friendly. Fără a se face abstracție de estetic, de frumos și rafinament.

Sursă foto: vogue.fr / lyst.com / W Magazine /

Vizionare placuta


Om cu atâtea visuri (și vise!), că nu le poate contabiliza. Dar care știe că mai târziu, cândva, se vor împlini toate. Așa cum multe i-au devenit istorii de povestit...

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.