Setari Cookie-uri

Trucuri pentru un zâmbet sănătos: cum îngrijești dantura și gingiile

Da, toți ne dorim un zâmbet frumos. Și da, zâmbetul perfect nu se obține peste noapte. Și nu mereu doar acasă. Dar există multe metode de a-l obține și de a-l menține. Așadar, descoperă ce poți face TU pentru un zâmbet de copertă de revistă!

Nu vom aborda soluțiile ce stau în mâinile dentistului tău! Nici despre ortodont sau endodont nu vom vorbi astăzi. Nici despre albirile pe care le poți face la cabinetul stomatologic. Ci strict de ceea ce poți face TU acasă, pentru zâmbetul tău frumos și sănătatea ta orală. Vorbim despre cele mai eficiente trucuri pentru un zâmbet sănătos și câteva trucuri pentru gingii sănătoase, fără de care dantura ta nu poate fi impecabilă!

Ah, și mai am câteva secrete, care te ajută să cucerești prin zâmbet. Pe lângă câteva trucuri pentru îngrijirea dinților, vei descoperi și cele mai eficiente metode de păstrare a gingiilor în condiție optimă. Cum adică? Descoperă secretele trucuri pentru un zâmbet sănătos, mai jos!

Citește și:

Trucuri pentru un zâmbet sănătos pentru o dantură frumoasă

Unul dintre cele mai eficiente trucuri pentru gingii sănătoase ține și dentiția în condiție optimă de funcționare, deci și frumoasă. Mă refer aici la folosirea aței dentare care înlătură placa dintre dinți și de sub gingii, unde periuțele de dinți nu au ajuns. Acest obicei, practicat zilnic previne degradarea dinților și apariția gingivitei. Altfel, în timp se pot dezvolta afecțiuni serioase și chiar distrugerea osului din maxilar si mandibulă, plus pierderea dinților.

P.S.: Dacă nu suporți ața dentară folosește un irigator oral, care pulverizează apă sau apă de gură printre dinți și pe sub gingii, înlăturând placa.

P.S. 2: Dacă folosești ața dentară zilnic, în câteva săptămâni ar trebui să nu mai existe sângerări. Dacă există, este posibil să ai deja gingivită.

Citește și:

Și dacă crezi că e cazul de astfel de boli gingivale, cel mai bine este să mergi la medicul stomatolog! De altfel, este indicat să ajungi la stomatolog cel puțin de două ori pe an. Astfel previi atât degradări ale danturii, cât și alte condiții de sănătate, dacă fluxul de bacterii ajunge în sânge.

Jurnalul unei shopaholice, trucuri pentru un zâmbet sănătos, trucuri pentru îngrijirea dinților, trucuri pentru gingii sănătoase

Produse pentru dantură și gingii sănătoase

Vezi oferta de irigatoare bucale


Aplică și aceste trucuri pentru gingii sănătoase și dantură rezistentă!

Ce alte trucuri pentru un zâmbet sănătos mai au specialiștii? Din păcate, este necesar să te lași de fumat, dacă ești fumătoare. Fumatul pătează dinții, distruge gingiile și poate cauza retragerea gingiilor și formarea unor buzunare între dinți, unde se adună bacterii și tartru.

Pentru a păstra dantura curată este necesar să știi tot felul de trucuri pentru îngrijirea dinților. De exemplu, trebuie să știi că vinul, cafeaua și ceaiul pătează smalțul. Întrucât nu e prea fun să bei astfel de lichide cu paiul, fii sigură că bei multă apă să clătești substanțele ce se pot depune pe dinți. de altfel, unul dintre cele mai simple trucuri pentru un zâmbet sănătos este acesta: bea apă multă, pentru a clăti gura!

Citește și:

produse de îngrijire pentru gingii și dantură sănătoase Vezi mai multe

Și încă ceva: limitează consumul de băuturi cu zahăr și consumul de zahăr, în general! Pentru corp și pentru dinți! Dacă se ajunge la pătarea dinților, ai grijă ce produse de albire alegi. Sfatul meu este să mergi pentru astfel de proceduri la dentist și nu să încerci tu acasă tot felul de soluții. Ce mai poți face tu?

Ce alte trucuri pentru gingii sănătoase și dinți sănătoși mai recomand? Păi, una e de bază: alegerea periuței de dinți! Alege una de calitate, una electrică, pentru a înlătura tartrul și pentru a întări gingiile. Există acum variante pentru dinți sensibili sau pentru albirea danturii.

Înainte de a vorbi și de masajul ce te ajută să zâmbești frumos, mai este vital să ții alte afecțiuni de sănătate sub control, de la tensiune arterială sau obezitate ori bruxism. Când corpul este sub stresul unei alte boli, îngrijirea dentiției devine mai complicată.

Citește și:

Nu uita să mergi la stomatolog și mai degrabă să previi, decât să tratezi. Astfel, păstrezi și dinții naturali, te costă tratamentele mai puțin și nu treci prin intervenții traumatizante sau invazive. De asemenea, nu uita să speli dinții măcar de două ori pe zi!


Acestea fiind spuse, nu-mi rămâne de făcut decât să îți urez succes în a-ți păstra dentiția sănătoasă cât mai mult timp! Sper că aceste trucuri pentru un zâmbet sănătos te vor ajuta și sper să ajungi și tu, ca și mine, cât mai rar și netraumatizant pe la dentist! Pup și zâmbete largi! :) 😄💋

Sursa foto front page – Unsplash

Vizionare placuta


Iulia scrie. Scrie content. Scrie despre modă, beauty, vacante. Iulia scrie despre trăiri și gânduri. Iulia scrie cărți pentru copii și un roman. Iulia scrie și aplică strategii în...

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.