Setari Cookie-uri

Epilare - zone sensibile

Poate mai mult decat oricand, in anotimpul cald parul nedorit de pe corp ne da batai de cap constante.

Poate mai mult decat oricand, in anotimpul cald parul nedorit de pe corp ne da batai de cap constante. Nu putem purta o fusta, un costum de baie sau o pereche de pantaloni scurti daca picioarele nu sunt perfect epilate. Totusi, daca problema asta se poate rezolva destul de rapid si usor ce ne facem cu zonele sensibile (axilara, inghinala etc) ce presupun o atentie mai mare si o ingrijire speciala pentru ca sunt predispuse la efecte adverse deloc de neglijat. Astfel, de la iritatii la inflamarea ganglionilor, rezultatele pot capata proportii greu de crezut si din acest motiv varianta aleasa pentru epilare trebuie analizata indelung si utilizata abia dupa ce toate aspectele au fost luate in calcul.

Asadar, pentru epilatul zonelor sensibile trebuie sa avem in vedere nu atat avantajele metodei alese, cat mai ales, efectele ce ne pot afecta intr-un fel sau altul sanatatea.
Se spune deci ca epilarea cu ceara este varianta cea mai buna: rezultatele sunt de durata, firul de par nu creste mai viguros sau mai aspru iar procedura e relativ rapida. Uneori insa, daca pe o zona sensibila se aplica o fasie de ceara a carei temperatura depaseste limitele normale, suportabile, atunci riscul producerii arsurilor este extem de ridicat iar complicatiile usor de banuit. Mai mult, din cauza caldurii si implicit a transpiratiei zona proaspat epilata este expusa cu siguranta la riscul infectiei ulterioare. De aceea este recomandabil ca cel putin 48 de ore de la procedeul in sine zona sa nu fie atinsa de factori externi precum antiperspirante, spray-uri si asa mai departe. Totusi, acest lucru nu e tocmai simplu de facut pentru ca mirosurile neplacute trebuie cumva tinuta la distanta. Sfaturile cosmeticienilor sunt insa ferme: spalati zona de mai multe ori pe zi doar cu apa si sapun. Nimic mai mult!

Nici parul de pe fata nu are deloc o rezolvare usoara pentru ca si aici agentii din mediu pot interactiona in mod nefavorabil. In acest caz folosirea pensetei este aproape interzisa pentru ca exista posibilitatea iritarii la nivelul foliculilor iar urmele ce pot fi lasate in urma pot deveni cu timpul definitive. Cremele sau lama sunt de asemenea de evitat pentru fata pentru ca parul va creste destul de repede iar compusii chimici care stau la baza solutiilor epilatoare pot afecta tenul degradandu-l vizibil. De aici pot aparea alergii, pete rosiatice sau bubite inestetice. Nici ceara nu e varianta „salvatoare” pentru toata fata (eventual doar pentru mustata) dar in rest, poate cea mai agreabila optiune, daca parul nu este prea mare, este decolorarea. Un „puf” incolor este preferabil daca de cealalta parte a balantei sta sanatatea si aspectul placut al tenului.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
29 Iunie 2007
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.