Setari Cookie-uri

Tendintele vestimentare in sezonul primavara-vara 2010 interpretate de Ovidiu Buta

Ce faci cand observi ca lucrurile nu functioneaza? Stergi totul si o iei de la capat. Dar, de data aceasta, pe un cu totul alt drum.

Informatii si imagini oferite de P&G Beauty

Accesorii
Raportat la sezonul trecut, asistam la o revenire in forta a accesoriilor. La fel ca si in iarna trecuta, colierele XXL continua sa puncteze creativ tinutele Lanvin si Bottega Veneta, curelele se subtiaza dramatic, jucand mai degraba rol de accent de culoare decat unul practic, iar la nivelul pantofilor si al gentilor designerii isi lasa fantezia libera. Inspiratia vine atat din zona Africii, cu elemente si imprimeuri tribale, cat si din vestimentatia Western - franjuri lungi fixati pe genti sau infasurati ca un ciorap in jurul gleznelor. Nota sport, prezenta si in cazul vestimentatiei, se traduce aici prin genti practice, gen rucsac, sepci si cozoroace din piele, linii dinamice, colorate, brodate sau fixate atat pe genti cat si pe pantofi. In contrast cu materialele pretioase folosite in iarna, materialul favorit al designerilor devine pielea simpla, in tonuri naturale (Marc Jacobs si Louis Vuitton).
Incaltamintea: moda revine cu picioarele pe pamant. La propriu. Tocurile scad dramatic in inaltime, iar pantofii stiletto sunt inlocuiti de sandale si un gen de espadrile cu toc mediu sau foarte mic, amintind de incaltamintea gheiselor. Tot cu titlu de noutate trebuie mentionati sabotii creati de Chanel sau pantofii Titanic, cu tocul metalic, semnati de McQueen. Plasticul transparent da senzatia de libertate a piciorului la Prada, iar sandalele cu talpa ortopedica devin un must have al sezonului.
Gentile: se micsoreaza considerabil, iar nota practica a sezonului se traduce prin barete lungi pentru a putea purta geanta ca si pe o tasca, pe umar, forme simple, o compartimentare desteapta si posibilitatea de a personaliza geanta in functie de tinuta si/sau ocazie cu mici elemente decorative - o coada de blana in nuanta gentii (à la Louis Vuitton), pandantive, o esarfa innodata nonsalant etc. Ca o curiozitate, dar poate si ca un mesaj, ‘nu mai am nimic (de ascuns)’, Fendi si Prada propun gentile complet transparente.
Esarfele: sunt noul IT item al sezonului. Sunt fie innodate nonsalant la gat sau de manerul gentii, fie folosite ca si cordelute (Betsey Johnson).


Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
2 Februarie 2010
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.