Setari Cookie-uri

Brigitte Bardot: tentative repetate de suicid

Primul mare sex simbol al industriei cinematografice, Brigitte Bardot s-a nascut in data de 28 septembrie 1934, la Paris si a crescut intr-o familie catolica, extrem de conservatoare. A primit numele de Brigitte deoarece papusa favorita a mamei sale se numea astfel. In copilarie a purtat aparat dentar si ochelari de vedere pentru a-si corecta astigmatismul. Bardot a inceput sa practice baletul de la varsta de cinci ani.

Primul mare sex simbol al industriei cinematografice, Brigitte Bardot s-a nascut in data de 28 septembrie 1934, la Paris si a crescut intr-o familie catolica, extrem de conservatoare. A primit numele de Brigitte deoarece papusa favorita a mamei sale se numea astfel. In copilarie a purtat aparat dentar si ochelari de vedere pentru a-si corecta astigmatismul. Bardot a inceput sa practice baletul de la varsta de cinci ani. La 14 ani aparea pe coperta revistei Elle.

A incercat sa se sinucida din cauza faptului ca parintii nu i-au permis sa se casatoreasca decat din momentul in care va implini 18 ani. S-a casatorit intr-un final la 18 ani, dar a divortat de primul sot cinci ani mai tarziu.

La varsta de 22 de ani, Brigitte a jucat in filmul “And God Created Woman”, rol care a lansat-o in plan international. Modul ei de a se imbraca, foarte indraznet pentru perioada respectiva, a socat publicul conservator din intreaga lume. Scenele nud ale lui Bardot sunt considerate a fi inceputul Revolutiei Sexuale din anul 1960. Scenele din filmul “Novices, Les” aparut in 1970, in care calugarita Agnes, interpretata de Brigitte, se scalda goala, au fost cenzurate in ideea de a nu se crea un conflict intre Biserica si realizatorii filmului. Datorita acceptarii noilor idei si a schimbarii mentalitatilor, acea scena a fost, in sfarsit, facuta publica. Brigitte s-a detasat de principiile catolice ale familiei sale, afirmand la un moment dat ca “este mai bine sa fii infidela, decat sa fii fidela fara sa-ti doresti acest lucru”. A fost una dintre primele femei care au purtat bikini si impreuna cu prietenele sale au lansat moda topless in St. Tropez. Brigitte Bardot a ajuns sa fie foarte cunoscuta si in America, un lucru extrem de greu de realizat in acea perioada.

Suferind de depresie, a incercat de nenumarate ori sa se sinucida. “Am vrut cu adevarat sa mor in anumite perioade din viata mea. Moartea era ca dragostea, o evadare romantica. Am luat pastile pentru ca nu am vrut sa ma arunc de la balcon si sa stiu ca oamenii m-ar fi pozat zacand moarta dedesubt”. In ziua in care a implinit 26 de ani, a inghitit un flacon de somnifere si si-a taiat venele dar a supravietuit.

Bardot s-a retras din lumea filmului la 39 de ani indreptandu-si toata atentia asupra mult iubitelor animale. A ajuns pana in punctul in care si-a vandut casa, bijuteriile, dar si alte bunuri personale, totul pentru a putea infiinta in anul 1986 “Fundatia Brigitte Bardot”, care lupta pentru drepturile animalelor din intreaga lume.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
4 Decembrie 2007
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.