Setari Cookie-uri

Dragoste proscrisa - Bonnie si Clyde

Bonnie Parker si Clyde Barrow sunt proscrisi celebri, talhari si criminali care au strabatut Statele Unite ale Americii in timpul Marii Depresii (1929-1939). Faptele lor nelegiuite i-au facut celebri in intreaga lume si intr-un mod ironic povestea lor a devenit in timp un mit al iubirii pana la moarte, al iubirii profunde, un mit in care doi oameni se pot iubi chiar daca faptele lor ii condamna si ii transforma in criminali. Au intrat in atentia presei si a intregii natiuni americane intr-o perioda care este descrisa adeseori drept "Era inamicilor publici" datorita numarului mare de proscrisi dati in urmarire de catre FBI, printre care Al Capone, Ma Barker, John Dillinger si evident eroii nostri Bonnie si Clyde.

Bonnie Parker si Clyde Barrow sunt proscrisi celebri, talhari si criminali care au strabatut Statele Unite ale Americii in timpul Marii Depresii (1929-1939). Faptele lor nelegiuite i-au facut celebri in intreaga lume si intr-un mod ironic povestea lor a devenit in timp un mit al iubirii pana la moarte, al iubirii profunde, un mit in care doi oameni se pot iubi chiar daca faptele lor ii condamna si ii transforma in criminali. Au intrat in atentia presei si a intregii natiuni americane intr-o perioda care este descrisa adeseori drept “Era inamicilor publici” datorita numarului mare de proscrisi dati in urmarire de catre FBI, printre care Al Capone, Ma Barker, John Dillinger si evident eroii nostri Bonnie si Clyde.

In timp faptele lor criminale au fost mitizate, in urma lor ramanad mai degraba o frumoasa poveste de dragoste a doi oameni actionand, traindu-si viata si iubindu-se in afara legilor statului si poate chiar si in afara legilor umane. Doi oameni care traiau jefuind si omorand, dar care insa au ramas impreuna pana cand moartea i-a despartit. Numai ca moartea nu a avut rabdare, fiind provocata de mult prea multe ori de niste simpli muritori. Totusi povestea acestui cuplu reprezinta unul din acele cazuri rare in care sentimentul mortii nu pune stapanire pe viata si nu anuleaza anumite actiuni numai din cauza sfarsitului inevitabil.

Desi se crede despre cei doi ca actionau numai la nivel inalt, jefuind in special banci, in realitate ei preferau sa jefuiasca magazine mici sau benzinarii. Si in ciuda legendei create, se pare ca Bonnie nu era un “talhar cu drepturi depline” . Doi dintre membrii bandei “Barrow” au declarat ca nu au vazut-o pe Bonnie vreodata folosind arma, ea avand mai degraba un rol organizatoric. Acest lucru a fost confirmat si de catre sora lui Clyde, care declara ca Bonnie nu participa efectiv la jafuri ci numai il urma pe fratele sau oriunde.

Foto: Wikipedia.org

Bonnie

Bonnie Elizabeth Parker provenea dintr-o familie saraca, fiind al doilea dintre trei copii. S-a nascut in Rowena, Texas, la data de 1 octombrie 1910 si a avut o copilarie grea, mai ales ca a ramas orfana de tata pe cand avea numai patru ani. Mama ei s-a mutat in Dallas unde au dus o viata plina de neajunsuri. A fost o eleva eminenta, in liceu a excelat la cursurile de scriere creativa, a castigat chiar si un premiu pentru literatura si a tinut discursuri in introducerea unor politicieni locali. Talentul ei literar si-a gasit expresie in poezii precum : “Suicide sal” sau “The Story of Bonnie and Clyde”.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
12 Februarie 2008
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.