Setari Cookie-uri

Dragoste proscrisa - Bonnie si Clyde

Bonnie Parker si Clyde Barrow sunt proscrisi celebri, talhari si criminali care au strabatut Statele Unite ale Americii in timpul Marii Depresii (1929-1939). Faptele lor nelegiuite i-au facut celebri in intreaga lume si intr-un mod ironic povestea lor a devenit in timp un mit al iubirii pana la moarte, al iubirii profunde, un mit in care doi oameni se pot iubi chiar daca faptele lor ii condamna si ii transforma in criminali. Au intrat in atentia presei si a intregii natiuni americane intr-o perioda care este descrisa adeseori drept "Era inamicilor publici" datorita numarului mare de proscrisi dati in urmarire de catre FBI, printre care Al Capone, Ma Barker, John Dillinger si evident eroii nostri Bonnie si Clyde.

Bonnie fost caracterizata drept o femeie inteligenta, cu o personalitate puternica dar salbatica, extrem de atragatoare desi foarte micuta ( 1,50 m si 41 de kilograme). Inainte sa-l cunoasca pe Clyde a fost casatorita cu Roy Thornton. Bonnie avea numai 16 ani cand s-au casatorit, insa relatia lor nu a durat foarte mult. La aproximativ doi ani de la ceremonie cei doi s-au despartit, insa niciodata nu au divortat, astfel ca Bonnie inca mai purta verigheta in momentul mortii.

Clyde

Clyde Chestnut Barrow s-a nascut la data de 24 martie 1909 in Texas, ceva mai la sud de Dallas. A fost al cincilea copil din cei sapte ai familiei. Nu au avut conditii foarte bune de trai, locuind la o ferma foarte saraca. A fost arestat pentru prima data pe cand avea 17 ani, deoarece nu a returnat o masina inchiriata iar in momentul in care politia l-a cautat in legatura cu aceasta problema el a incercat sa fuga. La scurt timp dupa acest incident a fost arestat pentru a doua oara impreuna cu fratele lui, Buck Barrow, de aceasta data insa pentru furt. Intre anii 1927-1929 s-a angajat in diferite actiuni ilegitime, a spart seife, a jefuit magazine si a furat masini. Desi a ramas celebru pentru jefuirea bancilor, atribuindu-i-se nu mai putin de cincisprezece astfel de jafuri, in realitatea el a preferat jafurile de dimensiuni mai mici. Conform lui John Neal Phillips, cel care a editat memoriile sotiei lui Buck Burrow, scopul principal al jafurilor lui Clyde nu a fost acela de a se imbogati sau de a devani faimos, ci el isi dorea sa se razbune pe sistemul american, dupa ce ajunsese sa-l urasca in urma abuzurilor pe care le traise in timpul detentiilor din tinerete. Si in ciuda anumitor variante, el declara chiar ca faimosul talhar ar fi avut mustrari de constiinta din cauza crimelor pe care le-a comis.

Bonnie si Clyde

Se pare ca Bonnie si Clyde s-au intalnit la inceputul anului 1930, in casa unei prietene comune. Bonnie era somera si avea grija de o prietena care in urma unui accident se alesese cu o mana rupta. A fost dragoste la prima vedere, acesta fiind si motivul pentru care Bonnie s-a alturat bandei lui Clyde. In ciuda crimelor comise de el si colegii lui, Bonnie i-a ramas loiala pana la moarte.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
12 Februarie 2008
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.