Setari Cookie-uri

Anna Wintour: Diavolul chiar se imbraca de la Prada!

In calitate de editor sef al Vogue-ului american, pozitie detinuta aproape 20 de ani (din 1988), Anna Wintour se mandreste cu un loc de frunte in topul celor mai influente personalitati din industria fashion. Imaginea perfectiunii stricte, cu deja celebra tunsoare bob (pe care a adoptat-o la 14 ani) si cu ochelaraii sai de soare (purtati atat in afara, cat si in interior), Anna sta in primul rand la toate evenimentele importante din industria fashion, The Guardian numind-o chiar "primarita neoficiala" a orasului New York.

Si regimul de viata al lui Wintour este la fel de perfectionist si riguros! Fiecare dimineata incepe pentru Wintour la sase fara un sfert. Joaca tenis de camp timp de o ora, dupa care urmeaza machierea si coafarea, dupa care este condusa cu masina la birou, unde ajunge la cel tarziu 8. Desi este gazda celor mai renumite si prolifice petreceri, nu ramane la niciuna dintre acestea mai mult de 20 minute, pentru ca la cel tarziu 22:15 sa fie in pat.

Wintour are doi copii, rezultati din casnicia de 15 ani cu doctorul David Schaffer. Tabloidele din toata lumea au speculat asupra motivelor de divort ale celor doi, sustinand ca acesta ar fi survenit in urma unei aventuri intre Anna si milionarul texan, Shelby Bryan.

The Devil Wears Prada

Se pare ca Anna Wintour a fost si sursa de inpiratie a best-seller-ul "The Devil Wears Prada", scris de o fosta asistenta de-a sa (Lauren Weisberger), care a negat insa orice asemanare intre celebra editoare si personajul principal. Ulterior, cartea a fost ecranizata, filmul cu acelasi nume dovedindu-se, de asemenea, un real succes.

La premiera cinematografica, Wintour a venit imbracata din cap pana-n picioare in Prada, iar la sfarsit, spre surpinderea tuturor, s-a declarat extrem de incantata de film, si in special de tributul adus de acesta modei. In ciuda criticilor si comentariilor, “The Devils Wears Prada”, a facut ca numele Annei Wintour sa ajunga pe buzele tuturor.

Salariul Annei Wintour ajunge la aproximativ 2 milioane de dolari pe an, suma careia i se alatura o suita de beneficii, printre care un buget de 50.000 de dolari pentru haine, un sofer personal si un apartament in faimosul si luxosul Ritz din Paris, pe perioada Fashion Week.

Daca doriti sa revedeti...

Una dintre cele mai faimoase scene din "The Devil Wears Prada":






Un articol de Silvia Nistor

Foto: wikipedia.org


Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
25 Septembrie 2007
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.