Setari Cookie-uri

Alteta Sa Regala, Printesa Grace

Sunt sigura ca putine dintre voi nu au auzit de Grace Kelly. Faimoasa actrita de la Hollywood era un etalon de frumusete, eleganta, stil si gratie, dar isi mentine acest statut chiar si astazi.

Sunt sigura ca putine dintre voi nu au auzit de Grace Kelly. Faimoasa actrita de la Hollywood era un etalon de frumusete, eleganta, stil si gratie, dar isi mentine acest statut chiar si astazi.

Marele regizor Alfred Hitchcock a incercat din rasputeri sa-i recreeze imaginea prin alte actrite, dar eforturile sale au fost in zadar.

Actrita s-a nascut in Pennsylvania pe data de 12 noiembrie 1929, cu numele de Grace Patricia Kelly. Dupa ce nu a fost admisa in iulie 1947 la Colegiul Bennington, din cauza rezultatelor slabe la matematica, tanara a decis sa-si urmeze visul de a deveni actrita si a aplicat la cursurile Academiei Americane de Arta Dramatica din New York. Pentru a se intretine, lucra ca model si a aparut pe copertile revistelor Cosmopolitan si Redbook.

Si-a facut debutul in cinematografie la varsta de 22 de ani, cu un rol minor in filmul “14 Hours”, rol ce i-a deschis drumul catre oferte importante.

Au urmat roluri importante in “High Noon” si “Mogambo”, pentru cel din urma film primind o nominalizare la Oscar si Globul de Aur pentru "Cea mai buna actrita in rol secundar". Apoi au venit filmele lui Hitchcock “Dial M for Murder” , Rear Window,” si “To Catch a Thief.”.

A castigat Oscarul pentru "Cea mai buna actrita in rol principal" din filmul “The Country Girl”, anul 1954, iar succesul melodiei “True Love” din coloana sonora a filmului “High society” i-a adus actritei un Disc de Aur.

In 1955 il cunoaste pe viitorul ei sot, Printrul Rainier al III-lea de Monaco, urmand ca in 1956 sa se casatoreasca cu acesta. Mariajul cu printul suveran de Monaco a dus la incheierea carierei in cinematografie, dar i-a adus lui Grace titlul de Alteta Sa Regala Printesa Grace.

O nunta de poveste

“Nunta secolului”, asa cum a fost numita de presa, a avut parte de doua ceremonii. Una civila, care s-a tinut in Sala Tronului, si una religioasa, care a avut loc la Catedrala Sfantul Nicolae din Monaco.

Rochia miresei a fost creata de Helen Rose si au lucrat la ea treizeci de cusatorese, timp de sase saptamani. La festivitate au fost 600 de invitati printre care staruri de la Hollywood si capete incoronate.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
6 Noiembrie 2007
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.