Setari Cookie-uri

George, cel mai dorit burlac din lume

George Clooney , indragitul actor irlandez american, totodata regizor, producator si scenarist, si-a castigat faima datorita rolului din serialul de succes “Spitalul de urgenta”

George Clooney, indragitul actor irlandez american, totodata regizor, producator si scenarist, si-a castigat faima datorita rolului din serialul de succes “Spitalul de urgenta” si de atunci a devenit una dintre cele mai indragite personalitati ale Hollywood-ului. Castigatorul unui premiu Oscar si a doua Globuri de Aur, George Clooney este si activist social si politic, in ianuarie 2008 el devenind Mesager al Pacii pentru Natunile Unite.

Activist pentru pace

S-a nascut la data de 6 mai 1961 in Lexington Kentucky, ca al doilea copil al Ninei Bruce, fosta regina a frumusetii si al lui Nick Clooney, fratele cantaretei Rosemary Clooney, jurnalist, personalitate a televiziunii din Cincinnati, implicat in ultimii ani in viata politica si impreuna cu fiul lui activist pentru provincia Darfur din Sudan.

Cei doi chiar au intreprins o calatorie impreuna in Darfur pentru a realiza un documentar despre genocidul din aceasta regiune. Pentru actiunile sale de promovare a pacii in aceasta regiune, George Clooney a fost recompensat in anul 2007 cu Peace Summit Award la cel de-al optulea Summit Mondial al Laureatilor Premiului Nobel pentru Pace.

Imagini din Sudan oferite de George Clooney si Nick Clooney



Cea mai urata perioada

In copilarie George a suferit de o afectiune denumita paralizia Bell, care lezeaza nervul facial determinand aparitia unui aspect flasc, cazut, pe o jumatata fetei si poate sa afecteze si simtul gustativ, secretia lacrimala si salivara. Din cauza acestei afectiuni lui George i s-a spus Frankenstein, motiv pentru care actorul descrie acea perioada ca fiind cea mai urata din viata lui datorita sicanelor si rautatilor celorlati copii, care insa l-au facut mai puternic.

Debutul

In anul 1981 George Clooney renunta la studii pentru un mic rol in filmul cu buget redus despre cursele de cai, realizat de verisorul lui, Miguel Ferrer, fiul lui Rosemary Clooney. Acesta este momentul in care Clooney hotareste sa se dedice actoriei si se muta in Las Vegas.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
18 Martie 2008
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.