Setari Cookie-uri

Adio, YSL!

De duminica, 1 iunie, lumea este mai saraca. Designerul Yves Saint Laurent a preferat sa paraseasca aceasta lume, pentru a pasi intr-un loc in care grijile nu exista. In varsta de 71 de ani, fostul discipol al lui Christian Dior a murit din cauza unui cancer cerebral.

De duminica, 1 iunie, lumea este mai saraca. Designerul Yves Saint Laurent a preferat sa paraseasca aceasta lume, pentru a pasi intr-un loc in care grijile nu exista. In varsta de 71 de ani, fostul discipol al lui Christian Dior a murit din cauza unui cancer cerebral.

Ceremonia de inmormantare a “micului print” a avut loc vineri, 6 iunie, la biserica Saint Roch, din Paris. Accesul in biserica s-a facut doar pe baza invitatiilor, peste 800 de persoane fiindu-i alaturi lui Yves Saint Laurent pe ultimul drum. In fata bisericii a fost amplasat un ecran imens unde cei peste 1000 de admiratori au putut urmari emotionanta slujba.


Biserica a fost ornata cu florile preferate ale creatorului de moda, crini albi, iar orchestra instalata langa altar a interpretat aria pucciana Casta Diva, in varianta Mariei Callas, dar si bucati din Bach si Brahms.
La slujba religioasa au venit pentru a-i aduce un ultim omagiu presedintele Nicolas Sarkozy insotit de sotia sa, Carla Bruni. Prima doamna a Frantei a urcat de nenumarate ori pe podium pentru a prezenta extraordinarele colectii ale lui Yves Saint Laurent.

Claudia Schiffer, Letitia Casta si Jodie Kidd, manechinele sale preferate nu au putut lipsi de la inmormantarea celui care le-a propulsat in lumea modei. Designerii Valentino, Vivienne Westwood, John Galliano, Jean Paul Gaultier au sosit la biserica Saint Roch pentru a-si lua ramas bun de la formidabilul Yves Saint Laurent.

Partenerul sau de viata si afaceri, Pierre Berge a rostit un emotionant discurs, mentionand ca intr-o zi i se va alatura sub palmierii marocani.

Prietena sa de-o viata, actrita franceza Catherine Deneuve a incheiat ceremonia religioasa recitand un poem de Walt Whitman.


Trupul marelui designer a fost incinerat, iar urna cu cenusa a fost depusa la casa sa din Marakkesh, Maroc.

Yves Saint Laurent a contribuit semnificativ la consolidarea rolului femeii in societate, declarand adeseori ca remarcabila Coco Chanel a dat femeilor libertate, iar el le-a dat putere. Clientele sale, unele dintre cele mai rafinate si elegante femei, primeau mereu sfaturi de la creator care le zicea: “pentru a fi frumoasa, o femeie nu are nevoie decat de un pulover si o fusta neagra si sa il tina de mana pe barbatul pe care il iubeste”.

Un articol de Roxana Pitic

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
12 Iunie 2008
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.