Setari Cookie-uri

Top 5 consecinte fatale ale incalzirii globale

Cresterea temperaturii oceanelor mareste probabilitatea ca uraganele sa fie mai frecvente si totodata mai puternice. Odata cu cresterea temperaturii in tarile nordice, insectele purtatoare de boli vor migra catre nord raspandind ciuma si alte boli specifice. In alte zone se vor instala seceta si valuri de caldura intensa. Va creste nivelul marii.

Gazele cu efect de sera raman in atmosfera o perioada lunga de timp, de la zeci pana la sute si mii de ani. Indiferent de ceea ce facem, incalzirea globala va avea efecte asupra Planetei. Iata cinci dintre cele mai nocive efecte ale incalzirii globale


5. Raspandirea bolilor.
Odata cu cresterea temperaturii in tarile nordice, insectele purtatoare de boli vor migra catre nord raspandind ciuma si alte boli specifice. Oamenii de stiinta se tem ca in anumite tari, din cauza incalzirii globale, malaria nu a fost pe deplin eradicata. Potrivit medicului Hugo Rodriguez, Andean Health Organization, "malaria este prezenta, au fost peste 32. 000 de cazuri anul acesta care demonstreaza ca malaria este cat se poate de <vie>. (...) In prezent nu se poate poate vorbi despre eradicarea malariei, acest lucru este imposibil, acum facem tot posibilul sa o controlam", arata un top facut de environmentalgraffiti.com.

Citește și:


4. Ape calde si mai multe uragane.
Cresterea temperaturii oceanelor mareste probabilitatea ca uraganele sa fie mai frecvente si totodata mai puternice. In ultimii ani uragane puternice au devastat cele mai importante regiuni ale lumii. Statele Unite sufera si astazi de pe urma uraganului Katrina din 2005, unul dintre cele mai agresive cinci uragane din istorie. Daunele materiale si pierderile masive de vieti omenesti au facut din Katrina unul dintre cele mai puternice dezastre naturale din istoria Statelor Unite.


3. Perioade de seceta si valuri de caldura.
Desi anumite zone ale Planetei vor fi afectate de instabilitati meteorologice, in alte zone se vor instala seceta si valuri de caldura intensa. Africa va suferi cel mai mult din cauza secetelor mai severe decat in Europa. Acolo, deja apa este o comoditate rara si de multe ori periculoasa. Potrivit World Water Day, peste 1000 de copii mor in fiecare zi din cauza diareei, consecinta unei ape atat de murdare incat majoritatea dintre noi am fi socati sa o vedem chiar si in toalete. Vor muri in sate indepartate si mahalale aglomerate. Vor muri in regiuni prea sarace sa isi permita medicamentele, ieftine pentru noi, care le-ar putea salva vietile, sau cei 200 de dolari necesari pentru a construi o instalatie moderna si sigura de apa. De cele mai multe ori, vor muri in Emisfera Sudica. Potrivit Programului Interguvernamental pentru Schimbarile Climatice, incalzirea globala va agrava conditiile si ar putea conduce la conflicte si razboaie.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
28 Iulie 2009
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.