Setari Cookie-uri

Cand ai fost ultima oara la teatru?

Iti recomandam 'Badaranii', la Nottara.

Badaranii

de Carlo Goldoni
(Spectacol al Studioului Casandra)

Regia: Adrian Pintea
Scenografia: Maria Dore
Muzica si coregrafia: Ileana Niculescu
Distributia: Axel Mustata, Andrei Vizitiu, Karina Nagy, Gabriel Gheorghe, Bogdan Florea, Monica Dobrisan, Ileana Gherghina Armasescu, Aniela Petreanu, Bogdan Saratean, Marius Miron

Un spectacol de exceptie, interpretat formidabil de cativa tineri talentati absolventi de Teatru, "Badaranii" atinge cu umor, ironie si voie buna subiectul mentalitatii patriarhale si reprezinta categoric cea mai buna varianta de petrecere a diminetei de duminica.

Adrian Pintea, regizorul piesei, afirma ca: "Noi am facut acest spectacol deoarece credem ca publicul tanar de azi are nevoie de bucurie, de farmec si de ce nu, de speranta. Anuntam in acest fel repunerea in drepturi a umorului cult si a ironiei terapeutice. Spectacolul Badaranii are un singur scop: sa amuze inteligenta necrutatoare a tinerei generatii ! Astfel ca ~Honny soit qui mal y pense~"

Venetia vremii lui Goldoni se afla intr-un perpetuu carnaval, abundand de serbari pubice, baluri si voie buna. Nu insa pentru toata lumea ! Patru barbati cu trasaturi de caracter inconfundabile, patriarhali, ursuzi, avari, morocanosi, mereu nemultumiti si BADARANI au propriile reguli in ceea ce priveste gospodaria si o parere foarte clara in ceea ce le priveste pe sotiile lor: pina nu le omori, n-ai facut nimica!

Este o lume plina de verva si colorit, totul in stare sa propage buna dispozitie, dragostea de viata si increderea in oameni. Nu insa prin meditatie si coborari concentrate in noi insine, ci prin adresarea catre bunul simt natural si prin ras.

Distributia spectacolului este formata din tineri absolventi ai Facultatii de Teatru, coordonati de actorul Adrian Pintea. Spectacolul s-a jucat timp de o stagiune intreaga la Studiourile Casandra avand mare succes la public. Dupa un lung turneu prin tara cu succese dobandite la festivalurile din Focsani, Cluj, Sighisoara si Arad piesa a fost preluata in sfarsit de un teatru profesionist.

Spectacolul va avea loc la TEATRUL NOTTARA in dimineata zilei de duminica 24 aprilie, la ora 11:00. Puteti face rezervari la urmatoarele numere de telefon: 212.52.89 / 212.52.90 / 212.52.91.

Sursa: Teatrul Nottara
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
22 Aprilie 2005
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.