Fantana: povestea unei iubiri nemuritoare

Fantana: povestea unei iubiri nemuritoare
Kudika
17 August 2007

Trei vieti i-au trebuit pentru a-si salva femeia iubita. In numele dragostei, a cautat pret de un mileniu nemurirea, incepand din vremea conquistadorilor, trecand prin prezent si continuand intr-un obscur secol 26.

Trei viei i-au trebuit pentru a-i salva femeia iubit. In numele dragostei, a cutat pre de un mileniu nemurirea, incepand din vremea conquistadorilor, trecand prin prezent i continuand intr-un obscur secol 26. Nu l-a speriat nici timpul, nici boala, nici moartea. 20th Century Fox i Prooptiki Romania prezinta “Fantana”, o ficiune revelatoare despre efemeritatea fiinei umane i puterea dragostei.

Spre deosebire de clasicele poveti de dragoste, regizorul i scenaristul Darren Aronofsky imagineaz o poveste de dragoste care transcende nu numai limitele condiiei umane, ci i timpul. Vreme de un mileniu, Tom triete trei viei paralele: in secolul al XVI-lea, conchistadorul Tomas (Hugh Jackman) pornete in cutarea Arborelui Vieii, dttor de nemurire, pentru a o proteja pe Regina de un duman care a jurat s se rzbune.

In contemporaneitate, medicul Tommy Creo caut cu inverunare un remediu care s o salveze de la moarte pe Izzi (Rachel Weisz), soia sa, bolnav de cancer. Iar in secolul 26, astronautul Tom strbate spaiul cosmic incercand s-o readuc la via pe cea pe care nici timpul, nici moartea nu l-a oprit s o iubeasc. Cci, dup spusele lui Izzi, cand nebuloasa Xibalba va exploda, morii ale cror suflete se vor afla in ea vor renate.

In rolurile principale ii vei recunoate pe Hugh Jackman, pe care il tii din “X-Men”, “Jocurile seduciei”, “Nume de cod: Swordfish” i “Kate and Leopold”, pe Rachel Weisz, a crei prestaie in “The Constant Gardener” i-a adus, in 2006, Globul de Aur i premiul Oscar pentru cea mai bun actri intr-un rol secundar, precum i pe Ellen Burstyn, deja cunoscut publicului cinefil din “Requiem pentru un vis”, “Exorcistul”, “Alice nu mai locuiete aici” .a.

Dramatismul acestei poveti de iubire SF rezid in faptul c medicul Tommy refuz s accepte caracterul efemer al fiinei umane i caut cu indarjire leacul impotriva cancerului. Ins, dup cum ii spunea i Izzi, moartea face parte din destinul uman, nu poate fi oprit, astfel incat el va ajunge s regrete c n-a petrecut suficient timp cu Izzi cat era inc in via i inva c iubirea fa de cei dragi nu se exprim prin incercarea de a-i face nemuritori, ci prin druirea cu care ii inconjurm cat timp sunt lang noi. Va reui oare Tommy, dupa trei viei in care a cutat nemurirea, s ii regseasc soia? Vom afla vizionand “Fantana”, o producie Protozoa Pictures/New Regency oferit acum pe DVD de Prooptiki Romania.

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.