Setari Cookie-uri

Cufarul lui Newton

In 1936, o vanzare publica a scos la lumina continutul unui cufar in care Newton isi inchisese manuscrisele.

In 1936, o vanzare public a scos la lumin coninutul unui cufr in care Newton ii inchisese manuscrisele. Mare surpriz! Lucrrile savantului stteau alturi de speculaiile exegetului i ale alchimistului.

Ni se dezvluia, astfel, nu doar latura ascuns a unui geniu tiinific de excepie, ci i, dincolo de misterul unui om, impreala secret ce guverneaz universul nostru, dup cum ne arat aceast interpretare original a naterii fizicii moderne.

In ce lume m-am pomenit? De ce sunt aa lucrurile? Cum s-o scot la capt cu ele? Intrebri chinuitoare ale copilului cand mama lipsete, ale cercettorului in faa naturii care se eschiveaz. Newton tie unde poate s gseasc rspunsul: Dumnezeu Tatl, pe vecie imperceptibil, este prezent "pururea i pretutindeni", se dezvluie in cuvintele prorocilor, se ghicete in tainele alchimiei, se manifest prin legile admirabile care conduc mersul obinuit al lucrurilor.

Dup cum adeveresc scrierile sale din umbr, Newton e permanent inspirat de viziunea global a unei lumi animate de invizibil, dar sacrific aceast viziune pentru a-i scrie matematic teoria gravitaiei universale.

Titlul original: La Malle de Newton

Traducere din franceza de Ion Doru Brana

Pret librarie: 44,90 Lei

Pret internet: 38,17 Lei

Editura: Nemira
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
17 Decembrie 2007
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.