Povesti de dragoste la prima vedere

Povesti de dragoste la prima vedere
Kudika
21 Ianuarie 2009

Un eveniment literar incontestabil. O carte de care e cu neputinta sa nu te indragostesti. Si inca "la prima vedere" "coup de foudre". Nu e de ici de colo sa ai numele astea mari pe coperta Gabriel Liiceanu, Adriana Bittel, Ana Blandiana, Nicolae Manolescu, Ioana Parvulescu si cinci povesti literatura scrisa de cele mai bune condeie - insirate una dupa alta, ca pietrele pretioase pe-un colier.

Un eveniment literar incontestabil. O carte de care e cu neputinta sa nu te indragostesti. Si inca "la prima vedere" –"coup de foudre". Nu e de ici de colo sa ai numele astea mari pe coperta – Gabriel Liiceanu, Adriana Bittel, Ana Blandiana, Nicolae Manolescu, Ioana Parvulescu – si cinci povesti – literatura scrisa de cele mai bune condeie - insirate una dupa alta, ca pietrele pretioase pe-un colier.

Sa citesti despre un "coup de foudre" de adolescent, cu crini si sinucideri ratate (Gabriel Liiceanu), despre o bluza pastrata, de ani de zile, cu sfintenie, pentru ca un artist a-nsemnat-o candva, demult, cu pensula (Adriana Bittel), despre ingerul mortii care si-ar smulge aripile, numai sa se poata si el indragosti de-o fata cuminte (Ana Blandiana), despre o sirena fabuloasa, iesita din mare si rapind mintile unui barbat in toata firea (Nicolae Manolescu), despre un celebru domn de saptezeci de ani, un filozof care scrie in franceza (ati ghicit cine e?), indragostit de-o frumusete germana mult mai tanara decat el (Ioana Parvulescu). Iata, prescurtate, cele cinci scenarii ale acestor povesti de dragoste la prima vedere.

Bucurati-va in tihna de aceasta carte. Face parte din acele lucruri rare care daca n-ar exista, ar trebui inventate.

Editura: Humanitas

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.