Cu ocazia Targului de Carte Gaudeamus, ce se va desfasura intre 25 si 29 noiembrie la Romexpo, am decis sa va prezentam in urmatoarele zile cele mai interesante titluri pe care le veti putea intalni la standul Humanitas.

Lea de Lonval, curtezana celebra odinioara pentru frumusetea ei, se apropie de sfarsitul carierei. Este si momentul in care traieste cea mai intensa poveste de dragoste din viata alaturi de Fred Peloux, cunoscut drept Cheri, un playboy care are jumatate din varsta ei. Nici unul nu intelege legaturile profunde care-i unesc inainte de-a fi nevoiti sa se desparta. Senzual si onest, Cheri surprinde toata tandretea si violenta dorintei unei iubiri imposibile.

„Am devorat Cheri dintr-o suflare. Ce subiect minunat (...)! Ce inteligenta, ce maiestrie, ce intelegere a celor mai ascunse secrete ale trupului! De la un capat la altul al cartii, nici o slabiciune, nici o repetitie, nici un loc comun.“
Andre Gide

„Cheri este capodopera lui Colette.“
The New Republic

„Dramatic si miscator...“
The New York Times

„Fac o reverenta absoluta in fata lui Colette.“
Oprah Winfrey

Editura Humanitas
Autor: Colette
Colectia „Cartea de pe noptiera“
Pret: 25 lei

Fiecare femeie e un roman

Mitomane, aventuriere, subversive, tandre, crude, pasionale... Un elogiu adus de Alexandre Jardin femeilor care, intr-o forma sau alta, i-au facut educatia sentimentala. O galerie impresionanta si diversa: mama – care domina ansamblul, Liberte – partenera lui speriata de casatorie, o invatatoare, o profesoara de matematica, o vecina, o autostopista, o editoare, o vecina, iubite de o noapte... Nu-i ramane decat sa le asculte atent si sa invete de la ele placerea, curajul, luciditatea, fericirea. Sau nefericirea. Fiindca fiecare femeie este un roman.

„O carte usoara si nostima, uneori mai serioasa decat pare. “
Le Monde

„Jardin a inteles prea bine: literatura incepe atunci cand iti amintesti mai ales de femeile pe care nu le-ai avut.“
Le Point

„...sa biciuiesti limbajul, sa redai stralucire adjectivelor, sa te sustragi redutabilei specii a scriitorilor. Un curent sanatos de aer circula in aceste pagini care se conjuga la feminin.“
Le Figaro Madame


Colectia Cartea de pe noptiera
Editura: Humanitas
Autor: Alexandre Jardin
Pret: 24 lei




  • Kudika

    Documentarul ”Romanian Startups” are premiera pe 5 decembrie 2023

  • Kudika

    Ultima Lună Nouă a anului 2023 însămânțează în sufletele noastre...

  • Kudika

    One Woman Countless Emotions: The Heroes Chronicle - O Expoziție...

  • Kudika

    Răzvan Simion și Daliana Răducan se pregătesc de nuntă! Cine sunt...

  • Kudika

    22 Decembrie: Solstițiul de iarnă aduce magie pentru toate zodiile....

  • Mia

    Ce carti citim in 2017