Un articol realizat de Lizi Serbanescu, expert estetician la Estetic Studio by Lizi Serbanescu

Scopul conturarii fetei este de a ingusta chipul, de a conferi umbre si de a pune in valoare structura osoasa a fetei. De aceea, Kim Kardashian a reusit sa-si transforme obiceiul de beauty intr-un adevarat trend. Numai ca tehnicile de contouring difera in functie de fizionomie – chipul rotund nu se supune regulilor celui oval. Asadar cum poti realiza un machiaj corect daca ai fata rotunda?

Foto interior si prima pagina: Nadya Korobkova, Shutterstock

1. Nu e suficient sa tragi inauntru obrajii

Pentru a-ti defini chipul, nu trebuie sa sugi obrajii, asa cum stiai de la prietene. Mai degraba, incearca sa faci celebrul „duck face” – inchide un pic buzele, ca si cum ai zambi misterios, si uita-te in oglinda din semi-profil. Astfel, vei vedea care sunt cele mai inalte puncte ale pometilor si cele mai joase, lucru dificil pentru fetele rotunde, ce au obraji mai proeminenti.

2. Inainte sa conturezi, ilumineaza

Nu te grabi sa iei fardul bronzant – mai intai ilumineaza. Foloseste highlighter-ul pe varfurile pometilor, de-a lungul nasului si pe arcul lui Cupidon. Odata ce ai aplica produsul cu degetele, vei observa singura unde trebuie sa adaugi umbre. Nu uita – este esential sa conturezi din aproape in aproape, nu de la inceput foarte puternic.

3. Uita de frunte, barbie si nas

Daca ai fata rotunda, concentreaza-ti eforturile sub pometi, pentru definire. Alege un fard cu 2 sau chiar 3 nuante mai inchise decat culoarea pielii tale. In timpul zilei, nu este nevoie sa conturezi si fruntea, nasul, barbia – vor arata foarte dur in lumina soarelui.

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: