Un articol realizat de Lizi Serbanescu, expert estetician la Estetic Studio by Lizi Serbanescu Acneea ti-a fost cel mai mare dusman si, in aumite zile din luna, inca iti mai da de furca. Dar acum mai greu este sa acoperi cicatricile ramase de la cosuri problematice decat sa le tratezi pe cele noi. In zilele in care vrei sa-ti abandonezi ritualul cosmetic si sa incerci un machiaj mai light, se dovedesc a fi obstacole iritante. Oricat de multe concealere ai incerca, parca tot nu reusesti sa obtii acel finisaj perfect.

Foto interior si prima pagina: gpointstudio, Shutterstock

Te-ai gandit ca nu este suficient sa folosesti un concealer pentru a acoperi semnele? Pentru a da impresia unui ten de portelan, trebuie sa acoperi cu grija acele zone, urmand pasii de mai jos:

1. Asigura-te ca ai o baza buna pentru machiaj. Niciun concealer nu va corecta imperfectiunile daca il aplici pe o piele uscata, a carei suprafata este acoperita de celule moarte. Asadar, exfoliaza tenul, apoi foloseste o crema hidratanta iluminatoare ca sa reduci roseata. Abia acum poti incepe sa aplici produse de make-up.

2. Incepe cu un fond de ten lichid, intr-un strat cat mai subtire, astfel incat sa unformizezi tenul dar fara sa-l faci sa arate ca o masca, ceea ce doar ar scoate in evidenta cicatricile. Foloseste o pensula sau un buretel de blending si asigura-te ca l-ai repartizat egal peste tot. Apoi, cu o pensula cu peri fini, aplica un concealer lichid, foarte pigmentat, pe semne. Nu ai nevoie de mult produs, dar iti trebuie precizie.

3. Acum trebuie doar sa fixezi machiajul. Ai nevoie de o pudra fina care sa confere un finisaj complet - aplic-o usor, in strat subtire.

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: