Setari Cookie-uri

Retete naturiste cu lapte

Produs de baza in alimentatia noastra, laptele poate fi folosit si pentru ingrijirea externa a organismului. Cleopatra i-a atribuit laptelui titlul de secret al frumusetii folosindu-l pentru a-si pastra pielea fina si alba. Se pare ca baile regulate in lapte de camila aveau un efect exfoliant, hidratant si de albire asupra pielii acesteia.

Produs de baza in alimentatia noastra, laptele poate fi folosit si pentru ingrijirea externa a organismului. Cleopatra i-a atribuit laptelui titlul de “secret al frumusetii” folosindu-l pentru a-si pastra pielea fina si alba. Se pare ca baile regulate in lapte de camila aveau un efect exfoliant, hidratant si de albire asupra pielii acesteia.

Romanii foloseau si ei laptele in curatarea si hidratarea fetei insa reteta lor era putin diferita. Acestia inmuiau bucati de paine in lapte iar apoi foloseau aceste bucati ca pe niste bureti cu care isi curatau fata.

Efectele benefice ale laptelui se datoreaza multitudinii de substante nutritive pe care acesta le contine.

• Laptele e bogat in proteine ce pot fi absorbite cu usurinta prin piele; acestea hidrateaza pielea si o fac sa fie fina. Proteinele ajuta la pastrarea elasticitatii pielii.

• Acidul lactic stimuleaza regenerarea celulara prin exfolierea usoara a pielii. Prin urmare pielea e mai stralucitoare.

• Vitaminele A, D si E hranesc pielea iar gliceridele in combinatie cu aminoacizii din lapte sunt responsabile pentru prevenirea uscarii acesteia.

• Studiile arata ca laptele are si efecte de albire a pielii datorita felului in care interactioneza cu procesul de producere a melaninei. In plus, acesta ajuta pielea sa se protejeze de efectele razelor ultraviolete, una dintre cauzele majore ale imbatranirii premature a pielii, ale aparitiei ridurilor si a pigmentarii locale a pielii.

• Institutul International de Dermatologie din S.U.A. recomanda folosirea compreselor cu lapte pentru a calma alergiile sau eruptiile acneice si pentru a incuraja regenerarea pielii.

Cea mai cunoscuta utilizare a laptelui in procesul de infrumusetare e adaugarea acestuia in compozitia bailor, insa el se mai poate folosi si in compozitia unor lotiuni sau body scrub-uri. Va prezentam mai jos cateva dintre cele mai cunoscute retete naturiste pe baza de lapte. Evitati sa folositi aceste retete daca sunteti alergice la vreunul dintre ingredientele utilizate.

1. Reteta de baie cu lapte si lavanda

Ingredientele necesare pentru aceasta reteta sunt: 6 lingurite de flori de lavanda uscate, 10 picaturi de ulei esential de lavanda, 2 cani de lapte integral si jumatate de cana de miere de albine. Florile de lavanda se macina cu ajutorul unui blender si se amesteca cu laptele, cu mierea si cu uleiul esential. Amestecul se toarna in apa de baie fierbinte. Lasa apa sa se racoreasca pana la o temperatura potrivita pentru corpul tau iar apoi bucura-te de o baie relaxanta.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
23 Noiembrie 2009
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.