Cat de sanatoasa este mancarea pregatita la gratar ?

Cat de sanatoasa este mancarea pregatita la gratar ?

Metodele de gatit la temperaturi inalte, ca pregatirea la gratar sau prajitul, fac din carnea de porc, vita, pasare sau chiar pestele, adevarate surse de chimicale cancerigene, in special daca acestea sunt prea prajite si formeaza o crusta de arsura.

Metodele de gatit la temperaturi inalte, ca pregatirea la gratar sau prajitul, fac din carnea de porc, vita, pasare sau chiar pestele, adevarate surse de chimicale cancerigene, in special daca acestea sunt prea prajite si formeaza o crusta de arsura. In plus, atunci cand picaturile de grasime sar pe carbunii incinsi (sau orice alta sursa de caldura), se formeaza alte posibile surse cancerigene, acestea fiind depozitate chiar pe suprafata carnii, datorita fumului care se degaja si al flacarilor. Acest lucru nu inseamna ca nu trebuie sa mai mananci niciodata carne pregatita la gratar, ci doar ca nu este bine sa consumi produse astfel pregatite in fiecare zi. Daca esti una dintre acele persoane care consuma deseori carne la gratar, ia in considerare urmatoarele sfaturi pentru a reduce riscurile de sanatate: Alege carne mai putin grasa pentru pregatirea la gratar, sau macar indeparteaza grasimea vizibila, pentru a reduce intetirea flacarilor. Marineaza carnea inainte de a o pune pe gratar aceasta metoda reduce posibila aparitie a factorilor cancerigeni cu peste 90%. Foloseste otet, ulei vegetal si condimente. Pentru a reduce timpul de pregatire la gratar, in special pentru feliile subtiri de carne, prepara-le partial inainte (in cuptor sau chiar in cuptorul cu microunde), iar apoi, spre sfarsit, aseaza-le pe gratar. Nu aseza sursa de incalzire direct sub carne. De exemplu, aseaza carbunii pe marginea gratarului, pentru ca grasimea sa nu sara pe ei. Aseaza folii de aluminiu intre carne si carbuni, pentru a strange grasimea care sare. Daca grasimea care sare face mult fum, scoate pentru cateva minute carnea sau redu caldura. Si, nu in ultimul rand, ideparteaza partea arsa a carnii inainte de consumarea acesteia.

Vizionare placuta


Kudika
29 Septembrie 2005
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.


Setari Cookie-uri