Setari Cookie-uri

Lasa apa sa iti modeleze trupul!

Umbla vorba prin sat ca una dintre metodele cele mai usoare si mai putin costisitoare de ameliorare a celulitei este dieta cu apa. Exista mai multe variatii ale acestei diete, insa principiul de baza este acelasi: daca ai probleme cu retentia de apa atunci consuma cat mai multa apa! Iata cateva dintre aceste diete.

Umbla vorba prin sat ca una dintre metodele cele mai usoare si mai putin costisitoare de ameliorare a celulitei este dieta cu apa. Exista mai multe variatii ale acestei diete, insa principiul de baza este acelasi: daca ai probleme cu retentia de apa atunci consuma cat mai multa apa! Iata cateva dintre aceste diete.

Varianta 1 a dietei

Dieta dureaza intre 3 si 12 saptamani si in fiecare zi se bea o anumita cantitate de apa fiarta si racita dupa cum urmeaza: - in prima saptamana de dieta: 0,5 l de apa - in a doua saptamana de dieta: 1 l de apa - in a treia saptamana de dieta: 1,5 l apa. Apa trebuie consumata dimineata, pe stomacul gol, cu jumatate de ora inainte de micul dejun.

Varianta 2 a dietei

In prima zi de dieta se bea, pe stomacul gol, un pahar de apa fiarta si racita. In urmatoarele sapte zile de dieta se adauga cate un pahar de apa pana cand se ajunge la 8 pahare pe zi. In cea de-a noua zi de dieta vei incepe sa reduci cantitatea de apa cu cate un pahar pana cand ajungi din nou la un singur pahar cu apa.

Varianta 3 a dietei

O alta atfel de dieta este cea cu apa distilata, insa aceasta poate fi nociva pentru organism, apa distilata nefiind recomandata pentru "uz intern". In prima zi de dieta se consuma 250 ml de apa distilata, iar in urmatoarele zile se creste cantitatea cu cate 250 de ml, pana cand se ajunge la 3 litri de apa distilata pe zi. In acest moment, dieta presupune sa scazi cantitatea de apa cu cate 250 ml pe zi pana ajungi din nou la un singur pahar.

PRO dieta cu apa

Una dintre cauzele aparitiei celulitei este retentia de apa. Avand o dieta in care consumi o cantitate mai mare de apa, organismul este ajutat sa elimine toxinele, circulatia sanguina este imbunatatita, iar celulele sunt hidratate, putand astfel sa functioneze normal. Dr Howard Murad, un cunoscut dermatolog din Los Angeles care ajuta celebritatile sa scape de celulita are o teorie interesanta privind cauzele aparitiei acesteia: datorita excesului de apa, grasimea este impinsa catre suprafata pielii, spre derma, motiv pentru care pielea dobandeste aspect de coaja de portocala si capatand celulita. De fapt, celulele grase ar trebui sa fie "ingropate" inauntrul structurii pielii astfel incat ele sa nu fie vizibile, iar pielea sa fie neteda, lipsita de celulita. El recomanda consumarea unei cantitati optime de apa.
CONTRA dieta cu apa
Acelasi doctor Murad nu recomanda ingerarea unei cantitati excesive de apa deodata. Este suficient ca organismul sa primeasca pe parcursul unei zile aproximativ 2 litri de apa si nu mai mult chiar daca esti la dieta. Consumul excesiv de apa dilueaza continutul de sare din sange, fapt ce poate interveni in activitatea creierului, inimii si muschilor. Mai mult, este posibil sa obtii efectul invers: retentia de apa. De asemenea, este necesar ca, dupa terminarea dietei sa continui sa bei o cantitate optima de apa. In caz contrar, rezultatele obtinute vor fi de scurta durata. SFATURI SUPLIMENTARE la dieta - poti stoarce si o jumatate de lamaie in apa; astfel ti se va accelera digestia, ti se va taia pofta de mancare si vei putea scapa de cateva kilograme in plus fara o dieta prea stricta; - este preferabil sa consumi apa rece (nu foarte rece pentru a nu a avea probleme); organismul se va raci si va fi nevoit sa arda cateva calorii pentru a reveni la o temperatura normala, rezultatul fiind scaderea in greutate; - nu bea apa in timpul meselor: apa dilueaza sucurile gastrice si digestia nu se mai realizeaza corect; - consuma o cantitate cat mai mica de sare pentru ca aceasta favorizeaza retinerea apei in organism; - poti consuma si ceaiuri de cozi de cirese, matasea porumbului, ceai verde care ajuta la eliminarea excesului de apa. In concluzie, aceasta este o dieta neconventionala de ameliorare a celulitei, care are atat avantaje cat si dezavantaje ce trebuie cantarite. Rezultatele dietei cu apa pot fi de lunga durata in masura in care ea este urmata de o schimbare a stilului de viata si este combinata cu alte metode de tratare a celulitei. Un articol de Andra Micu
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
25 Noiembrie 2005
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.