Dieta cu soia poate diminua considerabil riscul de cancer la san

Dieta cu soia poate diminua considerabil riscul de cancer la san

Studiile au aratat faptul ca poti reduce sansele de imbolnavire cu peste 22%, consumand alimente pe baza de soia.

Studiile au aratat faptul ca poti reduce sansele de imbolnavire cu peste 22%, consumand alimente pe baza de soia. Consumul regulat al proteinelor din soia poate reduce cancerul de san cu mai mult de 22%, afirma un studiu al International Journal of Cancer Prevention, publicat in Aprilie, anul curent. Unul dintre cercetatori, Lin Yan, este directorul cercetarilor companiei The Solae, distribuitoare de produse din soia. Rezultatele cercetarilor sunt bazate pe o analiza a datelor publicate in 12 studii epidemiologice, privind consumul de soia si cancerul de san. Analiza a demonstrat faptul ca exista o legatura intre consumul de soia si reducerea riscului cancerului, atat in perioada premenopauza, cat si in perioada postmenopauza a femeilor. Rezultatele arata, de asemenea, ca soia, consumata inca din adolescenta poate reduce riscul de aparitie a cancerului mai tarziu. Autorii sustin ca rezultatele acestei analize au la baza evidenta stiintifica cuprinsa intr-o cerere a companiei The Solae privind consumul de alimente si bauturi ce contin proteine din soia pentru reducerea anumitor forme de cancer, inregistrata de Administratia Alimentelor si Medicamentelor (FDA) din SUA. Decizia FDA este asteptata in aceasta primavara.

Vizionare placuta


Kudika
16 Mai 2005
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.


Setari Cookie-uri