Setari Cookie-uri

Cosmarul unghiilor: manichiura cu gel

Mainile au un rol foarte important deoarece sunt considerate cartea de vizita a femeii. De aceea ele au nevoie de ingrijire si de multa atentie. Saloanele de cosmetica sunt tot mai numeroase, iar pictura pe unghii si unghiile cu gel au devenit un adevarat must have.

Mainile au un rol foarte important deoarece sunt considerate cartea de vizita a femeii. De aceea ele au nevoie de ingrijire si de multa atentie. Saloanele de cosmetica sunt tot mai numeroase, iar pictura pe unghii si unghiile cu gel au devenit un adevarat must have.

Insa cat de sanatoase sunt aceste procedee?

Cu toate cunoastem pericolele cu care ne confruntam la saloanele de cosmetica: reactii alergice, distrugerea cuticulei sau ciuperci. Tot mai multe fete folosesc gelul pentru unghii. Este vorba despre o manichiura de lunga durata, care foloseste lumina ultravioleta.

Insa, nu multe persoane sunt cele care stiu ca acest procedeu poate fi destul de daunator pentru sanatatea unghiilor daca nu se face in mod corespunzator.

Mai nou, exista o noua problema care poate aparea la saloanele de cosmetica, si anume deteriorarea nervilor din cauza manichiurii.

Jane Ubell-Meyer este una dintre femeile care au avut de suferit in urma manichiurii cu gel. In urma unui interviu acordat ABC News, Jane declara “ Am dureri groaznice. Tot ce a atins degetul meu a provocat un soc electric.”

Cum s-a intamplat acest lucru?

Conform declaratiei date de Ubell-Meyer, manichiurista i-a indepartat putin cuticulele, dupa care a fost pusa sa bage unghiile intr-un recipient in care era un praf din chimicale. Praful din chimicale s-a transformat intr-o solutie abraziva, care a patruns in cuticulele unghiilor. Din acest motiv, nervii au avut de suferit.

Invata sa recunosti gelul pentru unghii

Pentru a nu trece prin aceeasi experienta neplacuta prin care a trecut Jane Ubell-Meyer, este foarte important sa stii sa recunosti gelul pentru unghii.

Pentru realizarea unei manichiuri cu gel, este nevoie de o solutie speciala care se aplica pe unghie. Aceasta solutie se intareste sub o lumina ultravioleta. Exista unele manichiuriste care fac de putin timp o astfel de manichiura si de aceea, cateodata, dau gres.

Primul lucru pe care trebuie sa il stii este faptul ca gelul real este tinut intr-un recipient, si pana cand este pus la lumina ultraviolet are o consistenta precum a unui gel obisnuit.

Gelul pentru manichiura nu are niciun miros. Daca produsul este intr-o forma pulbere sau lichida, atunci acesta nu mai poate fi considerat gel pentru manichiura.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
27 August 2010
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.