Setari Cookie-uri

Probleme cu acneea?

Una dintre cele mai neplacute probleme ale pielii, acneea este totodata si foarte frecventa. Acneea apare la majoritatea tinerilor aflati in perioada pubertatii, insa, odata cu inaintarea in varsta, poate deveni o adevarata bataie de cap, mai cu seama daca nu este tratata corespunzator.

Cei care se confrunta cu acneea au de-a face fara indoiala si cu disconfortul psihic, inerent faptului de a nu putea controla uneori aceasta problema care le afecteaza mai mult sau mai putin vizibil pielea. Vestea buna este ca acneea poate fi combatuta, daca se iau masuri la timpul potrivit, si pentru asta nu e nevoie sa irosesti sume de bani considerabile. Tratamentele complexe, costisitoare, cum ar fi cele care includ medicamente ale caror efecte secundare pot fi extrem de neplacute, merita inlocuite cu cele usoare, pe baza de plante. Si le poti obtine chiar la tine acasa!
  1. O lingurita cu scortisoara se amesteca cu 1 lingurita cu suc de lamaie si se adauga pe suprafata tenului acneic.
  2. Amesteca scortisoara si miere, pana obtii o pasta. Seara, inainte de culcare, aplica amestecul pe fata, iar, dimineata, clateste cu apa calduta. Pentru ca acest tratament simplu sa fie eficient, trebuie sa il mentii timp de o saptamana.
  3. Aplica pulpa unei rosii proaspete deasupra zonelor afectate de acnee si pastreaz-o acolo 30 de minute, apoi clateste cu apa calda.
  4. Consumul multor lichide zilnic, este foarte eficient pentru eliminarea toxinelor din organism si, deci, pentru curatarea pielii.
  5. Clatirea fetei cu apa sarata si calda indeparteaza sebumul in exces, care contribuie la extinderea acneei.
  6. Pasta pentru dinti usuca si cosurile - amestecurile pe baza de menta, in general, constituie o metoda eficace. Aplica putin pe zonele afectate, chiar inainte de culcare, insa foloseste o pasta normala, nu sub forma de gel.
  7. Despre albusul de ou se spune ca indeparteaza infectia specifica acneei, grabind procesul regenerarii pielii. Intinde-l pe fata seara si clateste a doua zi.
  8. Tamponarea tenului cu vata umezita in otet de mere va reduce imediat inflamatiile provocate de acnee.
Atentie: stoarcerea cosurilor nu este o solutie pentru a le indeparta, ci dimpotriva, contribuie la inmultirea lor! Exista o sumedenie de mituri legate de acnee, pe care, daca le iei in serios, fara a avea certitudinea corectitudinii informatiilor, risti sa aplici metode nepotrivite pentru a o trata. Trebuie sa stii ca:
  • Acneea nu apare ca urmare a neutilizarii zilnice a sapunului si a apei, de pilda. Din contra, acestea pot irita la un moment dat tenul, contribuind la extinderea acneei. Este drept totusi ca sebumul ar trebui indepartat periodic, asa incat foloseste fie un sapun special, foarte moale, fie o lotiune tonica.
  • Stresul si dieta nu sunt factori decisivi in aparitia acneei. Consumul de cartofi prajiti, ciocolata, pizza si alte asemenea rasfaturi culinare, nu are repercusiuni la exteriorul pielii, conform studiilor efectuate in acest sens. Apoi, stresul contribuie cu atat mai putin la aparitia acneei. In cazul in care acesta ajunge la un nivel la care necesita tratament, acneea poate aparea cel mult ca efect secundar al unor medicamente.
  • Masturbarea cauzeaza acnee/bronzarea reduce acneea: doua zvonuri frecvent vehiculate in randul majoritatii, care, insa, sunt departe de adevar. Ideea conform careia acneea poate fi provocata, printre altele, de sex sau masturbare a aparut candva in secolul al XVII-lea, in speranta ca se vor reduce tentativele femeilor de a face sex premarital. Atat si nimic mai mult! Cat despre bronzare... soarele are intr-adevar efect de uscare a pielii si implicit a cosurilor, insa doar temporar. In realitate, bronzul dispare, acneea ramane. Bacteriile reprezinta o cauza comuna pentru aparitia acneei, care se poate extinde uneori pe intreg corpul, devenind o adevarata problema. Din nefericire, in faza avansata, nu exista tratamente care o pot indeparta complet, ci doar ameliora. Exista diverse tipuri de acnee, care pot aparea si ca reactie in urma unor alergi, fie la machiaj, la anumite mancaruri, fie la medicamente si nu numai. Tratamentul trebuie sa contina produse cu concentratie chimica cat mai redusa, in functie de textura pielii. In farmacii vei gasi produsele de care ai nevoie, dar, si mai bine, poti aplica metodele naturale recomandate de noi, care, chiar daca nu functioneaza asa cum ti-ai dori, cel putin sunt lipsite de efecte secundare. Un articol de Alina Boicu
    Citește și:

    Vizionare placuta


    Kudika
    24 Iulie 2006
    Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.