Setari Cookie-uri

Maini de catifea

Adesea, cand se intampla sa interactionam cu persoane noi suntem tentati sa ne ghidam dupa clisee arhicunoscute. Din acest motiv, niste pantofi murdari, un tic nervos sau....niste maini neingrijite pot pune o prima eticheta asupra personalitatii noastre. De aceea, pentru ca n-ar fi deloc placut sa ratam relatii interesante doar din cauza unor preconceptii ca cele abia amintite merita sa depunem toate "eforturile" pentru a avea niste maini numai bune de mangaiat.

Adesea, cand se intampla sa interactionam cu persoane noi suntem tentati sa ne ghidam dupa clisee arhicunoscute. Din acest motiv, niste pantofi murdari, un tic nervos sau....niste maini neingrijite pot pune o prima eticheta asupra personalitatii noastre. De aceea, pentru ca n-ar fi deloc placut sa ratam relatii interesante doar din cauza unor preconceptii ca cele abia amintite merita sa depunem toate “eforturile” pentru a avea niste maini numai bune de mangaiat.

Asadar, se stie deja ca apa si sapunul contribuie de cele mai multe ori in mod nefavorabil la uscarea pielii. Daca la asta se adauga si expunerea la frig, vant sau caldura pielea mainilor se va deshidrata peste masura si, la fel de sigur, se va crapa. Si, daca tenul nostru e un “rasfatat” mainile nu trebuie nici ele neglijate. Nu e deci deloc exagerata aplicarea unei creme dupa fiecare spalare pentru ca, e mai important sa previi decat sa repari un lucru deja deteriorat. Nu putem fi acuzate de cochetarie excesiva sau de narcisism daca nu ne despartim de cutiuta cu crema de maini, in schimb vom sti sa ne respectam pe noi insene.

Daca dintr-un motiv sau altul mainile au deja probleme, fiind aspre si sensibile, exista si cateva remedii naturale care ne pot “sari in ajutor”:

Se prepara o masca din lapte si piure de avocado si se aplica pe maini, fiind lasata aproximativ 15 minte sa actioneze. In final, mainile se clatesc cu ceai de musetel.

Zeama de rosii este si ea benefica pentru ca atenueaza iritatiile. Adaugand putina glicerina si sare se realizeaza o pasta cu care pot fi masate mainile. Rezultatul e chiar surprinzator.

Daca 2-3 teline se fierb in jumatate de litru de apa, se obtine o solutie care, daca este folosita pentru clatirea sau inmuierea mainilor ajuta la mentinerea aspectului sanatos al pielii.

Despre lamai se stie ca sunt excelente atat pentru vindecarea crapaturilor mainilor cat si pentru intarirea si tratamentul unghiilor. Tot ce trebuie facut e sa se taie lamaile si sa se frece cu acestea mainile si unghiile.

Un decoct de frunze de morcovi este de asemenea perfect pentru sanatatea mainilor.

In afara de aceste mici trucuri oferite cu darnicie de natura, trebuie sa folosim si produse cosmetice speciale. Este ideala deci utilizarea unui gel exfoliant - putine femei stiu de eficienta unui astfel de produs asupra mainilor - pentru ca pielea din aceasta zona este mai sensibila decat banuim adesea si, in consecinta, eliminarea celulelor moarte este obligatorie. Totodata, pentru orice fel de activitati care pot periclita sanatatea mainilor este de preferat sa folosim niste manusi pentru protectie sau macar sa ne hidratam mainile imediat dupa ce finalizam lucrul. Cand situatia devine “critica” cel mai rapid efect il are un tratament pe baza de parafina, care se gaseste si in farmacii.

Pe scurt, mainile “vorbesc” despre noi adesea mai mult decat o putem face prin efort personal. Putem sa povestim, sa dialogam si sa facem declaratii dar o mangaiere catifelata “doboara” uneori un intreg univers de cuvinte. In aceste conditii nu trebuie sa uitam ca niste maini frumoase “tradeaza” de cele mai multe ori un caracter pe masura!

Un articol de Raluca Mateiu


Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
21 Mai 2007
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.