Setari Cookie-uri

Imbatranirea pielii

Odata cu trecerea anilor primele semne ale scurgerii timpului incep sa apara: mai putina vivacitate, mai multe responsabilitati si o piele mai putin ferma. Si atunci incepe "goana" dupa produse cosmetice destinate special acestei probleme, incep framantarile specifice primelor riduri si o angoasa deloc placuta la constientizarea faptului ca vremea nu trece pur si simplu pe langa noi. Dar, ca sa facem in asa fel incat momentul despre care tocmai am vorbit sa vina intr-un viitor cat mai indepartat merita sa cunoastem cateva aspecte care vor intarzia cumva intaile indicii ale trecerii timpului.

Nici schimbarile bruste de temperatura nu pot avea un efect benefic pentru pielea fetei, mai ales daca acestea sunt insotite si de vant. Concret, daca vara ne expunem tenul in aria de actiune a aerului conditionat iar apoi trecem intr-un mediu cu temperaturi ridicate, tenul va fi din nou uscat si cu un potential ridicat de aparitie a ridurilor. In schimb, daca avem nevoie de putina racoare apa rece face minuni: pune sangele „in miscare” la nivelul pielii avand in final un efect (de scurta durata ce-i drept) de lifting.

Stresul si oboseala contribuie de asemenea negativ la imbatranirea pielii dandu-i un aspect palid, nesanatos. Asta ca sa nu mai vorbim de cearcane sau ochi inrositi de nesomn. De aceea, „somnul de frumusete” nu trebuie sacrificat pentru niciun motiv si in niciun context.

In concluzie, mediul in care traim aduce cu sine o serie ingrijoratoare de factori care ne pot periclita frumusetea si tinerea pielii. Si, pentru ca nu-i putem elimina in totalitate trebuie macar sa avem grija sa le estompam efectele printr-o ingrijire atenta. Si poate asa, peste ani, cand lumea ne va invidia pe buna dreptate pentru imaginea impecabila vom reusi sa ne mentinem si spiritul...”celor mai frumosi ani”.


Un articol de Raluca Mateiu
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
5 Iunie 2007
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.