Setari Cookie-uri

Parfumurile florale

Flori din abundenta, buchete peste buchete, notele florale isi fac marele come-back. Deloc mieroase, parfumurile florale ale toamnei se aprind ca flacara sub influenta diverselor mirodenii, se incalzesc prin accente lemnoase sau revin la viata prin verdele frunzelor.

Flori din abundenta, buchete peste buchete, notele florale isi fac marele come-back. Deloc mieroase, parfumurile florale ale toamnei se aprind ca flacara sub influenta diverselor mirodenii, se incalzesc prin accente lemnoase sau revin la viata prin verdele frunzelor.

O noua tendinta olfactiva pe care te invit sa o descoperi si, de ce nu, sa o adopti!

Dupa ani si ani de note proaspete si fructate, femeile sunt astazi in cautarea parfumurilor cu textura, bogate, amprentate de mister si foarte calitative. Vor emotii noi si un parfum care transmite un mesaj: o floare frumoasa sau o reinterpretare a unui parfum vintage, un parfum al contrastelor cu ingrediente sonore, luxoase chiar.

Astazi, industria parfumului isi intoarce privirile catre radacini, reinventandu-le, lucru care se traduce printr-o reintoarcere la materia prima tratata altfel gratie noilor tehnologii: inima de patchouli pentru Prada sau o imbinare fericita de diverse flori la Givenchy.

Tendintele de fond sunt insa similare: parfumurile se centreaza pe un element-far sau pe o istorie puternica, adaugandu-i in treacat un element novator.

Se intoarce iris-ul, intr-o nota floral-pudrata, prin excelenta. Irisul, una dintre aromele-fetis ale perioadei renascentiste, provenita din Florenta, evoca mirosul pielii proaspete si catifelate. Parfumeria lucreaza cu doua categorii de iris: iris pallida si iris florentina, cultivate in Maroc si in regiunea Florentei. Este intocmai radacina pe care toti creatorii de parfumuri o “vaneaza”. Mirosul sau difera de cel al florii si se apropie, odata tratat, de acela al violetelor.

Violeta si trandafirul se afirma in aceste doua miresme. Prima, cu miros catifelat si vegetal suscita in femeile secolului trecut pasiuni extreme. Da, intr-adevar, violeta de Parma! Foarte apreciata, frunza violetei este deseori utilizata in parfumerie si da nastere unei esente florale foarte vii.

Trandafirul cu note voluptuoase a fost intrebuintat cu mare inflacarare de catre romani. Doua varietati sunt preferate printre cele peste o suta de categorii: trandafirul de Mai, care se gaseste in Maroc, si trandafirul de Damas, cultivat in Bulgaria si in Turcia. Culesul trandafirilor are loc in zorii zilei, iar recolta trandafirului de Mai nu se petrece decat o data pe an si nu dureaza mai mult de 3 saptamani.


Un articol de Ana Maria Tatu
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
23 Octombrie 2007
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.