Sprancenele accentueaza privirea ochiilor, iar ochii, se spune, sunt oglinda sufletului. Trebuie sa acordam sprancenelor asadar, importanta cuvenita.

Par deshidratat, aspru si lipsit de stralucire? Am gasit solutia!

Regula nr 1: Sprancenele vor fi intotdeauna mai lungi decat ochii.

Intotdeauna se va evita pensarea excesiva a sprancenelor. Sprancenele mici, subtiri dau un aspect batranesc.

Pensandu-le mult le poti strica forma acestora. Firele de par de deasupra cresc greu si nu trebuiesc pensate pentru ca odata pensate poate aparea pericolul sa nu mai creasca.

Regula nr 2: Intotdeauna trebuie urmarita fizionomia.

Sprancenele se vor adapta acestei reguli sfinte pentru ca, evident, un pensat nereusit poate dauna mult unui chip.

Tehnica creionului

Pentru a delimita exact de unde si pana unde incep si se sfarsesc sprancenele se va adopta tehnica creionului.

Se ia un creion si se ataseaza de la nari si pana la exteriorul ochiului, la arcada. Astfel se pot elimina usor greselile care strica adesea lungimea ori grosimea sprancenelor.

Sfaturi

Pentru o fata rotunda forma ideala a sprancenelor este aceea usor arcuita spre final. Sprancenele trebuie usor pensate din interior. Sprancenele potrivite, nici mari, nici mici ori groase se potrivesc ca
o manusa unui chip micut.

La o fata patratoasa cu oasele maxilarului poeminente sprancenele vor fi groase, usor arcuite.

Pentru ochii apropiati foarte mult se va pensa ceva mai mult din baza sprancenelor pentru a mari privirea. In schimb pentru ochii departati, se va pensa din extremitatea pentru a ingusta unghiul si pentru a da iluzia de ochi ceva mai apropiati.

Pensatul ascendent da un aer tineresc si inspira mult optimism.

Cat mai natural

Se poarta sprancenele inchise la culoare si groase.

Se va pastra linia si grosimea acestora si se va pensa usor doar acele fire in plus.

Sprancenele groase dau un aer tineresc, fresh si se potrivesc inchise la culoare chiar si blondelor, dand mai multa naturalete.

Un articol de Madalina Stama

Sfaturi profi pentru ingrijirea sprancenelor

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: