Setari Cookie-uri

Kiss me!

Buzele dau o expresie deosebita figurii, prin forma, prin culoarea lor, prin modificarea expresiei cu un simplu suras dar si prin fragezimea lor. Pentru avea buze atragatoare nu trebuie neaparat sa apelam la operatii estetice. Forma lor poate fi modificata si printr-un machiaj inspirat sau folosind rujuri pentru volum. Insa cum facem sa avem buze proaspete si numai bune de sarutat? Pentru ca degeaba aplicam pudre si ruj, daca buzele noastre sunt crapate si uscate.

Daca folositi in mod regulat balsam pentru buze, si cu toate astea buzele voastre sunt tot uscate, este posibil sa fiti alergice la unul din produsele folosite. Pentru a descoperi care este acesta, trebuie sa incetati pentru o perioada folosirea oricaruia dintre ele, si apoi sa le reintroduceti in uz, pe rand, unul cate unul, pentru a va da seama care dintre ele a provocat alergia.

Exista si balsamuri naturale pentru buze, care au rezultate incredibile. Astfel, uleiurile vegetale sunt ideale pentru buzele uscate si crapate. Folositi in special ulei de masline sau de migdale dulci, dar si ulei de floarea soarelui sau din germeni de grau. Ideal ar fi sa incalziti putin uleiul inainte de a-l aplica pe buze.

Si mierea are efecte deosebite asupra buzelor uscate sau crapate. Aplicati un strat subtire pe buze, de cate ori aveti ocazia si mai ales seara, inainte de culcare, si veti avea apoi buze dulci ca mierea, numai bune de sarutat.

Mierea se poate combina cu lapte. Incalziti laptele, lasati-l putin sa se raceasca si diluati mierea. Aceasta combinatie va reda buzelor voastre aspectul neted si tineresc.

Caimacul de lapte sau smantana sunt de asemenea recomandate. Aplicati inainte de culcare si vitamina A sau vitamina E, care accelereaza cicatrizarea ranilor si hranesc in profunzime.

Inainte de a folosi rujul, aveti grija sa aplicati intotdeauna un strat subtire de crema hidratanta si apoi sa le pudrati.

Exercitii pentru buze frumoase

Cand aplicati aceste tratamente, puteti sa realizati si un masaj al buzelor, pentru ca ele sa intre mai bine in piele si sa o hraneasca intensiv. Masajul se realizeaza cu ajutorul degetelor aratator si mijlociu, care formeaza un V. Executati miscari de foarfece la nivelul buzelor, inchizand si deschizand degetele.

Exista o serie de exercitii care sunt indicate pentru prevenirea ridurilor. Astfel, pentru ridurile verticale care se formeaza deasupra buzei superioare, deschidem gura mare, rotunjita, dupa care o inchidem foarte incet.

Si desi poate ati auzit de multe ori ca rasul favorizeaza aparitia ridurilor, specialistii afirma ca dimpotriva, astfel se pun in actiune muschii fetei. Pentru prevenirea ridurilor de la colturile gurii se recomanda sa pronuntati litera "I" pentru a ridica muschii comisurii gurii si... sa radeti cat mai mult. Acest exercitiu nu poate sa fie altfel decat foarte placut, si cu siguranta ne va imbunatati si starea de spirit si ne va face cu atat mai seducatoare in ochii insetati de frumusete ai barbatilor.

Un articol de Lucia Ionescu
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
18 Ianuarie 2008
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.