Setari Cookie-uri

Make up personalizat

Pentru a avea cel mai reusit make up, trebuie sa inveti sa armonizezi perfect culoarea naturala a pielii tale si culorile machiajului. Chiar daca in acest sezon e la moda, sa zicem, machiajul all black, acesta nu este recomandat fetelor palide, cu pielea foarte deschisa la culoare, pentru ca va contrasta in mod neplacut cu tenul. De asemenea, nu incerca sa-ti modifici prin make up nuanta pielii cu mai mult de 1-2 tonuri, intrucat va arata complet artificial, fie ca incerci sa deschizi sau sa inchizi culoarea.

Tenul masliniu este ravnit de multe femei, ce apeleaza la autobronzant sau nocivul solar, iar fetele cu piele maslinie arata extraordinar cu un make up compus din culori precum violet, verde si nuante de albastru. Daca ai pielea un pic inchisa la culoare, ar trebui sa eviti rozurile, deoarece arata artificial si constrasteaza puternic cu tenul tau. Pentru un make up de seara, mergi pe nuante metalice, ce vor arata grozav pe pielea ta!

Aplica o pudra cu efect de iluminare pe barbie, obraji, frunte si pe decolteu, pentru un look glamour si sofisticat. Eyeliner-ul si mascara ar trebui sa fie inchise la culoare, dar poti opta si pentru alte culori in afara de negru si maro daca vrei sa adopti un machiaj curajos. Rujul sau gloss-ul pot fi in nuante de roz, insa ai grija ca acestea sa fie cat mai apropiate de culoarea naturala a pielii – deci evita nuantele foarte puternice, precum rozul fucsia.

Nicky Lieberman, make up artist oficial in filme precum “Totul despre sex” si “Diavolul se imbraca de la Prada”, ne spune ca cel mai mare secret al unui machiaj reusit consta intr-o singura propozitie: Mai putin inseamna mai mult!

Aplica mai putin machiaj si vei obtine un look natural si proaspat, fara a avea acel aspect neplacut de masca. Cum faci asta? Simplu! Amesteca fondul tau de ten obisnuit cu putina crema hidratanta inainte de a-l aplica pe fata si foloseste corector doar daca ai cu adevarat nevoie, apoi aplica un ruj delicat si stralucitor. Blush-ul trebuie sa fie si el natural, in acord cu nuanta pielii tale. Contureaza ochii cu putin fard crema intr-o culoare potrivita tenului tau, asa cum ti-am aratat mai sus, un strop de mascara si gata – ai obtinut un look fabulos!

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
28 Octombrie 2008
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.