Setari Cookie-uri

Secretele unei gheise

De secole, gheisele japoneze au fascinat prin frumusetea lor neobisnuita si mereu invaluita in mister. Ne-am dorit dintotdeauna sa stim cum reusesc gheisele sa exercite un magnetism atat de puternic asupra barbatilor din toata lumea, cum isi mentin stralucirea impecabila si ce secrete de infrumusetare ascund ele si, usor, usor, am reusit sa patrundem in universul frumusetii lor misterioase.

Un alt secret al frumusetii unei gheise il reprezinta o bautura magica neagra. Se spune ca in secolul 5, un imparat japonez a fost vindecat de o boala incurabila datorita acestei bauturi, acesta fiind motivul pentru care
gheisele cred in proprietatile magice pentru frumusete ale bauturii negre. De fapt, aceasta contine doar doua ingrediente: ceai negru, pe care gheisele prefera sa il consume fermentat, precum si zahar brun. Ceaiul negru, alaturi de vinul din orez (sake) sunt cele doua bauturi traditionale din Japonia datorita carora gheisele sunt atat de frumoase, sanatoase si par sa nu imbatraneasca niciodata.

Intr-un univers atat de exotic si misterios precum cel al gheiselor este imposibil sa nu intalnim o multime de secrete ce ne pot uimi sau pe care noi, femeile moderne, nu le-am pune niciodata in practica. Adevarul este insa undeva la mijloc, intrucat majoritatea femeilor, moderne sau adepte ale traditiei, ar face aproape orice pentru frumusete! Asa a facut si frumoasa Victoria Beckham, cand s-a indragostit de tratamentul facial traditional al gheiselor.

Tratamentul facial traditional al gheiselor, ascuns de ochii lumii pana acum putin timp - cand in New York s-a deschis salonul de infrumusetare cu specific japonez Shizuka Spa – a inceput sa faca ravagii printre vedete, deoarece curata in profunzime porii si confera tenului o stralucire greu de egalat, aproape nepamanteana… Tratamentul gheiselor este compus din excremente de pasare, extract de orez si apa imbuteliata de la Muntele Fuji. Suna un pic ciudat, nu-i asa? Dar stai linistita, excrementele sunt sterilizate inainte cu ajutorul lampii UV, iar efectul ten de portelan te va face cu siguranta sa uiti ingredientul principal al acestui tratament facial, bogat intr-o enzima esentiala numita guanina! Pretul unui tratament de gheisa este de 100 de dolari, iar printre adeptele acestuia se numara Victoria Beckham si supermodelul Karolina Kurkova.

In mod cert, gheisa a devenit un mit, un simbol inaccesibil al frumusetii, insa, dupa cum ti-am aratat, aceste femei misterioase au si ele propriile lor secrete si ritualuri de infrumusetare, precum si machiajul specific pe care il aplica inainte de fiecare aparitie publica. Probabil ca gheisele ilustreaza cel mai bine proverbul: “Nu exista femei urate, ci doar femei neingrijite”, dovada fiind eforturile uriase pe care le depun pentru a fi mereu frumoase.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
15 Decembrie 2008
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.