Setari Cookie-uri

Oare poti sa devii seducatoare?

Ma 'topesc' dupa acele ghiduri de infrumusetare in x pasi care incearca sa ne dovedeasca cu orice pret ca frumusetea adevarata vine din interior si ca orice urata se poate transforma peste noapte intr-o zana numai printr-o schimbare de atitudine. Nimic mai fals. Frumusetea n-are nimic de a face cu interiorul. Pe de alta parte, seductia este aproape in totalitate meritul atitudinii. O femeie sluta poata sa ramana grozav de urata si totusi sa fie catalogata de barbati drept o 'femme fatale' fara ca acestia sa poata defini ce-i atrage atat de mult la dansa.

'Diana, desi purta sort negru si guler alb, la fel ca noi toate, era cea mai eleganta fata din clasa. Chiar si directoarea noastra, intrigata, i-a cerut intr-o zi socoteala: “Slavu, nu stiu cum faci, dar parca nu esti in uniforma...”' ( Panza de paianjen, Cella Serghi)

Diana ilustreaza exact ceea ce eu incerc sa va explic de cateva randuri incoace. Poti fi frumoasa, poti fi urata... insa cuceresti prin stilul tau, prin modul in care pasesti si iti legani trupul in timp ce inaintezi, prin felul in care iti porti hainele, fie ele si jerpelite. Fiecare dintre noi am avut cel putin o data ocazia sa urmarim o femeie urata care calca pe inimile barbatilor si cucereste admiratia femeilor. Femei care, in mod normal, ar fi catalogat-o drept urata, ori cel putin anosta daca nu ar fi fost acel 'nu-stiu-ce'.

Cum poti totusi dobandi acest 'ceva'? Ei bine, daca nu te-ai nascut cu stilul in sange, nu-i usor de dobandit! Sfaturile sunt previzibile, aplicarea lor este mai difcila, chiar daca acestea par banale. Spre exemplu, sa fii intotdeauna curata si apretata pare usor. Cel putin in primele zece minute dupa ce ai iesit pe usa. Insa este de ajuns un simplu drum cu metroul bucurestean sa ajungi toata transpirata si mototolita la locul de munca si sa constati ca parfumul tau scump, una dintre putinele excentricitati pe care ti le permiti, s-a amestecat cu tot soiul de arome perfect naturale si deloc placute ale celor mai putin spalati din mijlocul de transport.

Aproape in acelasi timp cu tine, intra colega ta, cea cu acel ceva, care a circulat in acelasi metrou cu tine, dar a iesit din el cu hainele ca proaspat luate de pe umeras. Merge mai incet ca tine, din pricina tocurilor cui cu care sfideaza gravitatia. Tie iti curg broboanele de transpiratie pe frunte, in timp ce parul se zburleste in toate directiile din pricina vantului, timp in care suvitele si fondul ei de ten sunt fixe pe pozitii de parca ar fi fost pictate astfel de o mana iscusita.

'Sa ai grija de tine!' este o alta lege clara a femeilor cu stil. Sa te epilezi si in miez de iarna cand nimeni nu vede si nimeni nu atinge picioarele tale. Sa te dai cu crema de corp seara de seara, sa te plimbi, sa te relaxezi, sa asterni o masca detoxifianta pe tenul bubos. Va spus sincer, ori de cate ori fac toate aceste lucruri, ma simt un intrus, o minciuna umblatoare care pretinde a fi ceva ce nu este. Ma simt mai jenata incercand fara succes sa fiu ca ele, acele zane cu vino-ncoa', decat sa abandonez de la bun inceput pretinzand ca n-am incercat, dar sunt sigura ca ar functiona.

Nu spun ca nu-ti poti castiga abilitatea de a seduce si de a fi stilata. Poti incerca, inevitabil vei arata mai bine decat inainte, fiindca numai dorindu-ti totul, vei obtine un strop. Insa nu cred ca poti sa egalezi ceea ce a lasat natura, sa te transformi din 'sleampat' in 'fara cusur' numai si numai prin exercitiu. Ori poti? Si daca da, atunci va invit sa ma invatati si pe mine cum!

Un articol de Betty Cea Urata

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
20 August 2009
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.