Setari Cookie-uri

Care este cel mai bun ginecolog?

Cel mai bun ginecolog nu este obligatoriu medicul cu cele mai multe diplome si studii in strainatate, sef de sectie sau patronul unei clinici private. Un medic bun nu este numai cel care stie multa medicina, ci cel care reuseste sa creeze o legatura cu pacientul, sa il convinga pe acesta sa ii ofere cat mai multe informatii despre boala recenta si istoricul medical anterior si care totodata reuseste sa capete increderea pacientului care numai asa va da dovada de complianta, va urma tratamentul intocmai cum spune medicul si, evident, se va bucura de reusita vindecarii.

Ginecologul – femeie sau barbat?

Evident femeie daca esti la prima ta vizita, esti foarte pudica si te simti foarte jenata. Insa in realitate nu conteaza daca ginecologul este barbat sau femeie, ambii sunt medici si isi pot exercita meseria la fel de bine. Nu merge pe principiul: femeile ne inteleg mai bine, caci nu este adevarat. Chiar daca pare logic sa fie asa, de cele mai multe ori dintre cei mai buni ginecologi majoritatea o formeaza barbatii.

Daca iti este teama de consultul ginecologic, medicul trebuie sa iti explice in ce consta consultatia, pas cu pas, astfel ca tu sa stii ce te asteapta si sa poti hotari daca accepti cel putin in acel moment consultatia sau nu.

Fata de medicul tau ginecolog trebuie sa fii deschisa, astfel incat sa poti discuta cu acesta orice problema legata de viata si sanatatea ta sexuala. Consultul ginecologului nu trebuie sa fie unul brutal. De asemenea acesta trebuie sa aleaga impreuna cu tine o metoda contraceptiva astfel incat sa ti se potriveasca si totodata sa iti convina si tie.

Citește și:

Anual trebuie sa faci un consult ginecologic indiferent daca ai vreun motiv sau nu, un control de rutina poate decela patologii care sunt asimptomatice (de exemplu rana pe col care este asimptomatica).

Daca medicul ginecolog iti creaza o senzatie de confort, te ajuta sa iti dispara senzatia de jena, rusinea, reuseste sa iti raspunda la intrebari nerostite, sa inteleaga raspunsurile tale discrete, daca reuseste sa abordeze cu naturalete subiecte pe care ai crede ca niciodata nu ai avea curajul sa le deschizi, daca iti rezolva problemele de sanatate si sfaturile lui cu adevarat iti sunt utile, atunci ai gasit ginecologul perfect. Pastreaza-l, din acel moment va fi medicul tau pentru tot restul vietii.

Un articol de Iulia Dibu

Sursa: Healthy.ro

Citeste mai multe articole pe Healthy:

Lenjeria tanga – risc pentru infertilitate?

Epilarea cu lama nu indeseste parul

Paracetamolul NU produce astm

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
2 Octombrie 2008
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.