Setari Cookie-uri

Dansul: calea spre armonie

Pe cat ma bucura primele raze de soare mai consistente de afara, pe atat ma ingrijoreaza faptul ca de acum incolo voi incepe si eu, ca multi altii sa las cat mai multa piele la vedere, bineinteles in limitele acceptabile. Deja imi trec prin cap imagini de vacanta cu plaje insorite si ape albastre, desi mai e drum lung pana acolo.

Atunci cand dansul este practicat cu regularitate corpul dar si spiritul beneficiaza de o multime de avantaje. Dansul, ca orice sport, ajuta organismul sa fie sanatos, sa isi regleze mai bine presiunea sangelui si ritmul cardiac. Prin urmare putem considera dansul un sport de rezistenta deoarece intareste sistemul cardio-vascular, intareste articulatiile si imbunatateste starea generala a plamanilor.

Pentru unii abilitatea de a dans tine de talent, cand ii vezi iti imaginezi ca au facut primii pasi in viata pe ritm de dans. Pentru multi altii dansul e ceva ce se invata in timp insa nu din carti ci prin practica. Mai tineti minte primele miscari dezorganizate, dezlanate pe care le-ati facut la vreo petrecere din copilarie incercand sa dansati? ‘Dexteritatea‘ de a dansa vine o data cu fiecare nou pas. Dansul dezvolta capacitatile de coordonare si de balans. In timp ce dansezi angajezi fiecare parte a corpului si o fortezi sa se integreze in produsul finit iar daca la inceput e mai greu, in timp coordonarea vine de la sine si se manifesta nu doar atunci cand dansezi.

Dansul are un impact si asupra posturii corpului. Nu e de mirare ca dansatorii profesionisti par extrem de gratiosi chiar si atunci cand stau drepti sau merg pe strada. In timp ce dansezi trebuie sa iti verifici permanent pozitia corpului si miscarile pe care le faci. Treptat gratia miscarilor din timpul dansului se transfera fiecarei miscari astfel incat corpul va adopta o postura corecta tot timpul.

Sa nu uitam insa si de beneficiile dansului asupra psihicului. In primul rand dansul e o forma de exprimare a emotiilor si sentimentelor. Te ajuta sa te eliberezi nervos fiind astfel o activitate de relaxare foarte eficienta. Ca sa nu vorbim despre cat de distractiv e.

Dansul te invata sa iti stapanesti corpul si sa il accepti contribuind la nivelul de incredere de sine. Ritmul pe care il simti in adancul sufletului te face sa te simti sexy.

Dintre toate tipurile de dans, salsa, hip-hop, swing si paso-doble sunt cele care presupun cel mai mult efort astfel incat, din punct de vedere al scaderii in greutate, se dovedesc a fi cele mai eficiente. Insa nici celalte tipuri de dans nu sunt de ignorant.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
23 Februarie 2010
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.