Setari Cookie-uri

Infectiile intime: tu ce stii despre ele?

Se pare ca infectiile intime nu iarta nicio femeie, caci oricare dintre acestea trecuta de 30 de ani poate relata ca macar o data a avut o infectie intima. Insa care sunt aceste infectii intime, care sunt cauzele ce le determina si ce atitudine ar trebui sa luam fata de ele?

In cazuri mai rare poate fi vorba despre o infectie virala, cum ar fi herpesul genital, dar poate fi si sifilis sau chiar infectia cu Trichomonas. Primele simptome care apar sunt reprezentate de mancarimi si este indicat sa nu va scarpinati caci astfel produceti leziuni in piele, “portite” de intrare pentru microorganismele care au dus la infectie si astfel agravati si mai mult patologia. Indicat este sa va prezentati la medic, chiar daca infectia are tendinta de a trece de la sine. Spre exemplu sancrul sifilitic “trece” de la sine, urmand apoi stadiul doi al evolutiei bolii, deci nu tot ce “trece” chiar este vindecat.


Infectiile vaginale


Vaginitele au cam aceleasi simptome cu infectiile vulvare, insa mai poate sa apara si durerea in timpul actelor sexuale, precum si agravarea simptomelor la menstruatie sau imediat inainte de aceasta. Infectiile vaginale pot fi deasemenea virale, bacteriene, fungice sau parazitare. O multitudine de boli cu transmitere sexuala pot perturba starea de sanatate a vaginului, cum ar fi: chlamydiaza, tricomoniaza, sifilisul, herpesul genital, HIV-ul etc.

Citește și:

Cauzele care favorizeaza aparitia infectiilor vaginale pot fi:

- Purtarea tampoanelor interne (cele care se introduc in vagin); se recomanda ca alternativa cupa menstruala;
- Sangerarile menstruale pentru femeile cu imunitatea locala mai slaba;
secretie vginala anormala - Spalaturile vaginale;
- Unele medicamente ca antibioticele;
- Alimentatia;
- Fluctuatiile hormonale;
- Lenjeria tanga;
- Stregerea cu alte prosoape sau imprumutarea lenjeriei intime etc.


Monitorizeaza-ti secretiile

Orice anormalitate privind secretiile vaginale ar trebui sa iti ridice suspiciunea de boala si sa te determine sa te prezinti la medic.


Secretiile vaginale normale


Secretiile normale difera ca abundenta, consistenta si culoare pe parcursul ciclului menstrual. Mai exact, inainte si dupa sangerarile menstruale secretia vaginala este vascoasa si in cantitati reduse, chiar putin albicioasa. Spre ovulatie si in timpul acesteia, secretiile vaginale isi modifica aspectul, devenind transparente, mai putin vascoase si mai abundente. Niciodata secretia vaginala normala nu prezinta un miros fetid, ci unul foarte discret, aproape insesizabil.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
1 Martie 2010
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.