Setari Cookie-uri

Tips& tricks despre acea perioada

Credem in privilegiul de a fi femeie si stim cat de importanta este senzatia de confort in fiecare zi a lunii. De aceea, este alaturi de tine cu ajutorul specialistilor si te ajuta sa afli ce se intampla in corpul tau in fiecare zi.

• Inainte de a veni menstruatia si tenul este incarcat, lucios, predispus la acnee? Incepeti o rutina zilnica de curatarea si demachiere pe toata durata ciclului menstrual! Tratamentele profesionale de curatare si hidratare faceti-le imediat dupa terminarea menstruatiei cand tenul este tern obosit dupa “atacurile” hormonale de dinainte de menstruatie. Si cel mai important: nu “lucrati” la leziunile pe care le aveti pentru ca acneea se poate extinde. Cereti sfatul unui dermatolog care va va recomanda un tratament specific pentru ca de obicei nu merg tratamentele “dupa ureche”. Ba chiar pot sa va faca rau!

Nu se recomanda tratamentele cosmetice in zilele inainte de menstruatie si in primele 2-3 zile caci tot organismul este mai sensibil, la fel si tegumentul si durerile par mai mari. Cel mai bine dupa terminarea sangerarii.

Puteti sa va vopsiti parul in timpul menstruatiei. Singura problema este ca parul este mai gras in aceasta perioada si de aceea mitul ca vopseaua poate sa nu prinda bine. Ca sa evitati acest inconvenient, spalati-va parul cu o zi inainte foarte bine sa indepartati excesul de sebum.

Nu uitati de sfatul Always: depinde de noi cum ne simtim in perioada menstruatiei asa ca doar noi putem face ca aceste zile sa fie niste zile ca oricare altele, ba chiar mai frumoase!




Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
3 Iunie 2010
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.