Potrivit oamenilor de stiinta, cainii observa oamenii care sunt toxici pentru stapanii lor si ii transforma intr-un dusman pentru ei. Intr-un studiu publicat recent, cainii au fost reticenti in a lua gustari de la cineva care a refuzat sa ajute stapanii lor sa deschida un container. Este un lucru incredibil ca un caine sa isi aminteasca de ce s-a intamplat si sa ofere o astfel de atentie lucrurilor... insa ce se intampla atunci cand pur si simplu nu le place de o persoana pe care tocmai o intalnesc?

Exista mai multe explicatii posibile pentru aceasta situatie. Cea mai intalnita teorie este urmatoarea: cainii se folosesc de puterea incredibila a mirosului pentru a isi da seama de modificarile chimice din feromonii pe care oamenii ii emit, ceea ce ar insemna ca au intentii gresite. Simturile exceptionale ale cainilor sunt deja folosite pentru a detecta droguri, potentiale bombe si chiar si cancerul, asadar nu ar trebui sa fie o surpriza pentru noi faptul ca aceste animale incredibile pot detecta modificarile chimice din corpul uman.

Atunci cand o persoana actioneaza agresiv, chimia creierului se schimba, iar cainii pot simti asta prin miros, determinandu-i astfel sa priveasca aceasta persoana ca pe o amenintare potentiala inainte ca stapanii sa perceapa amenintarea.

Un lucru foarte important pe care trebuie sa il tinem minte: atat oamenii, cat si cainii au un al saselea simt sau o intuitie foarte dezvoltata despre anumite situatii insa, de cele mai multe ori oamenii ignora acest simt sau intuitia, in timp ce cainii nu o fac niciodata.

In general, este un motiv bun sa nu ai incredere in nicio persoana care nu se poate apropia de cainele tau.

foto main: Cristina Conti Shutterstock

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: