Setari Cookie-uri

Vogue, istoria unei Biblii

Vogue este prima revista in ale carei pagini au fost ilustrate si primele fotografii de moda. Consacrata in timp, a cunoscut o dezvoltare coplesitoare castingandu-si pe drept renumele de biblie a modei. Pe coperta sa au pozat nu doar cele mai importante fotomodele ale lumii, dar si personalitati influente precum: Hillary Clinton sau Michelle Obama, in prezent Prima Doamna a Statelor Unite ale Americii.

Vogue este prima revista in ale carei pagini au fost ilustrate si primele fotografii de moda. Consacrata in timp, a cunoscut o dezvoltare coplesitoare castingandu-si pe drept renumele de “biblie a modei”. Pe coperta sa au pozat nu doar cele mai importante fotomodele ale lumii, dar si personalitati influente precum: Hillary Clinton sau Michelle Obama, in prezent Prima Doamna a Statelor Unite ale Americii.

Istoria revistei Vogue incepe din anul 1892, insa adevaratul success il va cunoaste aproape 18 ani mai tarziu, in anul 1910 fiind deja distribuita in: America, Australia, Brazilia, Marea Britanie, Franta, Germania, Spania, Italia si Mexic . In 1909, tanarul redactor, Conde Nast a obtinut un post important in conducerea revistei, transformand Vogue in elita revistelor de moda pentru femei. Acesta face cateva schimbari majore: renunta la copertile alb-negru in favoarea celor color, adauga mai mult spatiu reclamelor si propune stiluri de imbracaminte cat mai variate. S-a deosebit de celelalte si printr-un format exclusiv: promoveaza portrete ale artistilor celebrii, informatii culturale si viziunea unor persoane influente asupra trendurilor in moda. In plus, Conde Nast a angajat cei mai buni fotografi si ilustratori ai vremii pentru a se ocupa de coperta revistei. Aceasta viziune s-a pastrat pana in prezent, Vogue gazduind in paginile sale fotografii realizate de nume celebre precum: William Klein, Herb Ritts, Mario Testino, Steven Meisel sau Annie Leibovitz.

Vogue a schimbat imaginea femeilor asupra modei in special datorita editorilor care au impus un stil de imbracaminte desavarsit nu doar cititoarelor, dar si celorlalti angajati. Edna Chase editor sef intre anii 1914-1952 , a impus o anumita tinuta femeilor din staff-ul Vogue: ciorapi negri din matase neagra, manusi albe, palari si pantofi inchisi la culoare. Insa, aceasta a avut de asemenea o mare contributie la succesul revistei. A condus Vogue in vremuri prospere, dar si in perioada extrem de dificila a razboiului mondial, care amenita inchiderea revistei. Chase a dat startul marilor prezentari de moda, incununate de succes.

Urmatorul editor sef al revistei, Diana Vreeland a continuat sa promoveze imaginea trendurilor contemporane, lansand si modele de top precum: Twiggy, Lauren Hutton, Veruschka si Penelope Tree. S-a remarcat si tendinta celebra a rochiilor mini, care a starnit mari controverse la vremea aceea.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
18 Iunie 2010
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.