Setari Cookie-uri

Lume, lume, veniti la marea expozitiune a vechilor creatiuni publicitare !

Cine crede ca reclamele aparut-au in secolul XXI, ei bine se insala. Egiptenii fura primul popor care a folosit papirusurile pentru a scrie mesaje comerciale si ceea ce numim postere in zilele noastre. Iar daca va intrebati de unde vin panourile exterioare, un indiciu ar fi desenele pe pietre si ziduri intrebuintate inca din antichitate. Publicitatea era prezenta si in evul mediu, cand negustorii isi angajau slujitori care sa strige pe ulite ofertele.

“Marea expozitiune a vechilor creatiuni publicitare” se care se va desfasura in data de 13 si 14 ale lunii lui Brumar (Noiembrie), 2010. Reclame indigene si streine, texte cu humor, grafica escelenta provenind de la case de incredere din perioada 1880-1980 vor incanta ochii privitorilor iubitori de frumos.

Cine crede ca reclamele aparut-au in secolul XXI, ei bine se insala. Egiptenii fura primul popor care a folosit papirusurile pentru a scrie mesaje comerciale si ceea ce numim “postere” in zilele noastre. Iar daca va intrebati de unde vin panourile exterioare, un indiciu ar fi desenele pe pietre si ziduri intrebuintate inca din antichitate. Publicitatea era prezenta si in evul mediu, cand negustorii isi angajau slujitori care sa strige pe ulite ofertele.

Vom fi martorii unor momente la fel de importante din istoria publicitatii prin vizionarea esponatelor de la “Marea expozitiune a vechilor creatiuni publicitare”. Vom admira circa 200 de afise, postere, reviste si ziare, fotografii, carti postale, firme, obiecte si ambalaje din Romania, Anglia, Statele Unite ale Americii, Franta, Germania si URSS. Colectia este esecutata cu cea mai mare ingrijire de Valentin Partenie, furnisorul Baneasa Shopping City.

Ochiul privitorilor se va delecta cu imagini nemaivazute, desene esceptionale, texte hazoase care oglindesc spiritul vremurilor si chiar vechi reclame ale multor marci pe care le mai gasim si azi: Nivea, Dove, Persil, Posta Romana, Fiat, Peugeot, Kodak, Renault, Citroen, Azuga, Tarom, Timisoreana si Adesgo. Cel mai vechi exponat din colectie este o reclama Dove din 1881.

Fie ca este vorba de gravuri, afise de spectacole (cinema, teatru, muzica), fragmente din mica publicitate, reclame la produse feminine, suplimente nutritive, electrocasnice, masini, mancare, fotografii, carti postale si obiecte (cutii, fotografii cu reclame, semne de carte, sugative, masinute de colectie, plase, alte forme de ambalaje, carti vechi), anuntam onoratii oaspeti ca la vederea si studierea esponatelor, firea dumneavoastra se va umple de buna dispozitiune.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
11 Noiembrie 2010
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.