Setari Cookie-uri

Scoala lui Andrei 2011 si-a ales castigatorii

A treia editie a concursului national pe teme eco-civice Scoala lui Andrei a adus la un loc 10 mii de elevi din toata tara.

Comunicat de presa

A treia editie a concursului national pe teme eco-civice Scoala lui Andrei a adus la un loc 10 mii de elevi din toata tara. Competitia s-a desfasurat in perioada 9 mai – 20 iunie pe www.taraluiandrei.ro, sectiunea „Scoala”; 362 de echipe din 39 de judete ale tarii si-au depus proiectele la Scoala lui Andrei. La finalul concursului, juriul a ales 11 echipe care vor fi finantate de Petrom cu 55.000 de euro pentru implementarea proiectelor. Petrom acorda si 400 de locuri in tabara din Tara lui Andrei, laptopuri personale pentru profesorii coordonatori ai echipelor castigatoare si sisteme multimedia pentru scoli.

11 idei care pot schimba in bine viata a 11 comunitati din Romania vor primi finantari de cate 5000 de euro si consultanta din partea Petrom pentru a putea deveni realitate.

Concursul national de proiecte pe teme eco-civice „Scoala lui Andrei” si-a desemnat castigatorii pentru al treilea an consecutiv. Dupa aproximativ o luna si jumatate in care elevi si profesori de scoala generala din intreaga tara au lansat in competitie idei care le pot transforma comunitatile intr-un loc mai bun, cele 11 echipe castigatoare se pot apuca de treaba.

Primul proiect clasat propune infiintarea unui muzeu etnografic dedicat bunicului scriitorului Ion Creanga („Pipirigul lui David Creanga”). Initiativa a acumulat cel mai mare punctaj al juriului si un total de 16 679 de voturi din partea sustinatorilor. Urmatoarele doua locuri din clasament sunt ocupate de propuneri pentru educatia extracurriculara a copiilor („Jurnalist pentru o zi si apoi pentru o viata”) si pentru activitati adresate copiilor din categorii defavorizate („Alaturi de tine pentru o lume mai buna”).

Printre celelalte idei castigatoare se numara si cele centrate pe protectia mediului si dezvoltarea potentialul turistic al zonei, amenajarea spatiilor verzi, sau sprijinirea copiilor cu nevoi speciale. Pentru a vedea lista proiectelor castigatoare din Scoala lui Andrei, puteti accesa https://scoala.taraluiandrei.ro/stiri/
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
5 Iulie 2011
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.