Setari Cookie-uri

Final de festival: Marele Premiu la Cannes 2011 si Ken Loach

Les Films de Cannes a Bucarest a ajuns la final, dupa sase zile in care mii de spectatori au vizionat filmele aduse in premiera de la Cannes.

Comunicat de presa

Les Films de Cannes a Bucarest a ajuns la final, dupa sase zile in care mii de spectatori au vizionat filmele aduse in premiera de la Cannes. In ultima zi, festivalul aduce pe ecranele din Bucuresti alte doua pelicule memorabile si invita publicul la o intalnire cu doi dintre cei mai apreciati tineri actori romani: Dragos Bucur si Alexandru Papadopol.


Evenimentul se va incheia in aceasta seara, de la 22.30, la Cinema Studio, cu proiectia filmului-surpriza al festivalului, „Once Upon a Time in Anatolia” (2011), in regia lui Nuri Bilge Ceylan, care a obtinut al doilea mare trofeu din palmaresul anual al Cannes-ului, ex aequo cu „Le gamin au vélo” al fratilor Dardenne. Publicatia „Screen International” descria „Once Upon a Time in Anatolia”ca fiind unul dintre cele mai impresionante si mai complexe titluri din competitie, in timp ce alti critici straini ii gaseau influente din „Politist, adjectiv” si „Aurora”.

Citește și:



Un procuror, un comisar de politie si un doctor legist conduc o echipa care incearca sa descopere locul unei crime undeva in vastul podis al Anatoliei. Doi oameni purtati in catuse par sa fi marturisit o crima, insa nici unul nu isi aminteste unde si-au ingropat victima. Extrem de atent la detalii si superb filmat, policier-ul lui Nuri Bilge Ceylan este o meditatie despre crima, vinovatie, viata si banalitatea mortii.


De la 14.30 la Noul Cinematograf al Regizorului Roman si de la 20.30, la Studio, in premiera in Romania va rula „Route Irish”, in regia lui Ken Loach, un film din selectia de anul trecut a Festivalului de la Cannes. Regizorul britanic premiat cu Palme d’Or pentru „The Wind that Shakes the Barley” (2006) chestioneaza metodele brutale ale armatei, crimele comise in numele statului si felul in care soldatii trateaza populatia irakiana. In film, un contractor privat in Irak incearca sa afle ce s-a intamplat cu adevarat cu prietenul sau, mort in conditii suspecte. Titlul vine de la numele drumului – periculos – care leaga Zona Verde din Bagdad de aeroport.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
20 Octombrie 2011
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.