Setari Cookie-uri

Dana Rogoz si Dragos Bucurenci lanseaza programul

"Lectia de prim ajutor" este un program de preventie si educatie pentru salvarea de vieti care cuprinde emisiunea Lectia de prim ajutor difuzata pe Pro TV in perioada noiembrie 2011 - februarie 2012 si site-ul www.lectiadeprimajutor.ro.

Comunicat de presa

"Lectia de prim ajutor" este un program de preventie si educatie pentru salvarea de vieti care cuprinde emisiunea Lectia de prim ajutor difuzata pe Pro TV in perioada noiembrie 2011 - februarie 2012 si site-ul www.lectiadeprimajutor.ro. ING Asigurari de Viata in parteneriat cu SMURD ofera aceste doua instrumente celor care se afla in situatii care necesita primul ajutor, dar si celor interesati sa afle cum se acorda corect primul ajutor.

In Romania, doar in anul 2010, peste 1.000.000 de persoane au solicitat ajutor medical de urgenta. Cea mai mare parte a celor care apeleaza serviciul 112 nu stie ce trebuie sa comunice operatorilor sau cum sa procedeze in cazul unei persoane care are nevoie de ajutor. Necunoasterea unor minime masuri de prim ajutor poate pune in pericol viata unei victime. Conform statisticilor SMURD, exista cazuri in care situatia victimei este agravata de interventia unor persoane care executa gresit unele manevre sau care misca pacientul atunci cand nu ar trebui.

Astfel, site-ul www.lectiadeprimajutor.ro ofera solutii la situatiile de urgenta cele mai frecvente, solutii care pot fi puse in practica in siguranta de catre persoane fara o pregatire medicala. Aici sunt disponibile informatii despre cum recunoastem o urgenta medicala, cum putem oferi primul ajutor in cazul unei hemoragii, arsuri, intoxicatii, fracturi, cum sa efectuam corect manevra Heimlich, dar si informatii despre preventie si procedura de semnalare a unei situatii de urgenta la 112.

Informatiile sunt insotite de ilustratii grafice explicative sau de filme. De asemenea, site-ul ofera si posibilitatea de a pune intrebari online si a primi raspunsuri de la medicii SMURD in 24 de ore. Pe Facebook programul si informatiile despre acesta sunt disponibile la https://www.facebook.com/lectiadeprimajutor, iar pe Twitter la https://twitter.com/#!/primajutor.

Emisiunea „Lectia de prim ajutor” este produsa si difuzata de postul Pro TV si prezentata de Dana Rogoz (Pro TV) si Dragos Bucurenci (fondator Asociatia MaiMultVerde) in fiecare sambata, incepand cu ora 10.30. Primul episod va fi difuzat pe data de 12 noiembrie 2011. Timp de 12 editii, cei doi prezentatori, impreuna cu medicul SMURD Simona Bratu, vor initia telespectatorii in secretele acordarii primului ajutor. In fiecare editie va fi prezentata o situatie de urgenta diferita, iar cei trei vor demonstra practic solutia acestei probleme. Astfel, Dana si Dragos au invatat cum sa verifice daca o persoana respira sau nu, cum sa acorde primul ajutor in caz de arsuri sau intoxicatii, cum sa imobilizeze o fractura sau cum sa opreasca o hemoragie.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
10 Noiembrie 2011
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.