Setari Cookie-uri

Salvati Copiii Romania investeste peste 90.000 lei in maternitatea Cantacuzino

Furnizarea aparatelor catre maternitatea Cantacuzino a reprezentat o prioritate pentru Salvati Copiii Romania, deoarece aproximativ 13-14% din cei 2500 de copii ingrijiti anual in aceasta maternitate sunt prematuri.

Comunicat de presa

Organizatia Salvati Copiii Romania da startul actiunilor de investitie a banilor stransi in urma campaniei „Transforma 2% din impozitul pe venit in 100% viata pentru copii”. Astfel, 2 incubatoare performante din Japonia au fost donate catre maternitatea Cantacuzino din Bucuresti. Investitia, in valoare de 90.300 lei, reprezinta 20% din suma neta stransa in urma campaniei derulate in 2011.

incubatoare

Furnizarea aparatelor catre maternitatea Cantacuzino a reprezentat o prioritate pentru Salvati Copiii Romania, deoarece aproximativ 13-14% din cei 2500 de copii ingrijiti anual in aceasta maternitate sunt prematuri.

“Supravietuirea copiilor care se nasc inainte de termen si reducerea mortalitatii infantile, care ramane una dintre problemele dramatice ale Romaniei, sunt printre prioritatile Asociatiei Salvati Copiii Romania. Atunci cand am demarat programul Fiecare copil conteaza”, care vizeaza reducerea numarului de copii care mor din cauze prevenibile sau tratabile, am realizat ca un sprijin urgent trebuie acordat maternitatilor.

Pentru ca multi dintre copiii care mor in primele luni de viata sunt nascuti prematur, ei au nevoie de ingrijire speciala chiar in saloanele de nou-nascuti”, a declarat Gabriela Alexandrescu, Presedinte Executiv Salvati Copiii Romania.

Prematuritatea apare la orice nou-nascut cu varsta de gestatie mai mica de 37 de saptamani. Unitatea noastra ingrijeste copii cu varsta de gestatie mai mare de 24 de saptamani. Rata prematuritatii este mai ridicata in spitalul Cantacuzino deoarece, fiind o maternitate de nivel 3, ingrijeste si nou-nascuti veniti prin transfer de la alte spitale – in special din judetul Calarasi ”, a punctat Dr. Adrian Craciun, sef sectie neonatologie Maternitatea Cantacuzino.



Actiunea caritabila, la care au participat Gina Parvu, Director Economic Spitalul Cantacuzino, Dr. Adrian Craciun, sef sectie neonatologie Maternitatea Cantacuzino, Gabriela Alexandrescu, Presedinte Executiv Salvati Copiii Romania si Adina Clapa, coordonator proiect, este doar primul pas al angajamentului Asociatiei Salvati Copiii Romania pentru prevenirea mortalitatii infantile.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
16 Februarie 2012
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.