Vina Concha y Toro obtine cele mai mari punctaje din partea Robert Parker

Vina Concha y Toro obtine cele mai mari punctaje din partea Robert Parker
Kudika
20 Martie 2012

Producatorul chilean de vin, Vina Concha y Toro obtine cele mai mari punctaje din partea criticului Robert Parker.

Comunicat de Presa

Producatorul chilean de vin, Vina Concha y Toro, ale carui vinuri sunt importate in Romania de catre Halewood International Premium Imports, obtine cele mai mari punctaje pe site-ul prestigiosului critic de vinuri Robert Parker, cunoscut ca “The Wine Advocate”. Carmin de Peumo 2007 deschide clasamentul cu 96 de puncte; cel mai mare scor dintre toate vinurile gustate.

Vina Concha y Toro, a obtinut cele mai mari premii, cat si cele mai multe scoruri peste 90 de puncte, devenind astfel, producatorul chilean cu cele mai multe distinctii prezent in raportul chilean de pe site-ul distinsului critic Robert Parker.

Dintre cele 600 de vinuri degustate, Carmin de Peumo 2007, un Camenere Icon al lui Concha y Toro, a obtinut 96 de puncte. Aceasta este a treia oara cand Carmin de Peumo obtine cel mai mare punctaj al publicatiei, cele din 2003 si 2005 obtinand, in ambele cazuri, 97 de puncte.
De asemenea, s-au remarcat si Cabernet Sauvignon-ul Icon, Don Melchor 2007, cu 94+ puncte si editiile 2007 si 2008 ale vinului Terrunyo Carmenere, ambele cu 93 de puncte.

Site-ul eRobertParker.com este un ghid independent de vin si se adreseaza celor mai influenti consumatori din Lume. Site-ul este condus de catre Robert Parker Jr., care s-a pozitionat ca principalul critic de vinuri din S.U.A si se bucura de prestigiu international insemnat. Raportul chilean evalueaza principalii producatori de vin din Chile si este publicat anual.

Originile casei Concha y Toro dateaza inca din anul 1883, cand Don Melchor de Concha y Toro a plantat primele vii in Pirque, zona cu cea mai mare altitudine si cele mai joase temperaturi din Valea Maipo. Ulterior viile au fost extinse in Valea Rapel, Puente Alto, Casablanca si multe altele, in cele din urma proprietatile sale intinzandu-se in intreaga Vale Centrala, principala zona producatoare de vin din Chile. In prezent, este cel mai mare producator de vinuri din America de Sud si unul dintre cei mai importanti la nivel mondial.

In Romania, vinurile casei Concha y Toro sunt importate exclusiv de catre Halewood International Premium Imports care comercializeaza, impreuna cu cele de mai sus si Casillero del Diablo, Sunrise, Trio si Marques de Casa Concha.

Vinurile pot fi achizitionate in toata reteaua de retail si magazine specializate, dar si online, accesand www.winery-outlet.com si din magazinele Halewood - The Winery Outlet (Bucuresti, Ploiesti, DN1 Breza-Nistoresti, Sinaia, Azuga, Brasov, Sibiu, Targoviste, Urlati si Campulung).

Vizionare placuta

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:


Setari Cookie-uri