Salonul Calului, in septembrie, la Bucuresti

Salonul Calului, in septembrie, la Bucuresti
Kudika
1 Iunie 2012

Salonul Calului, primul eveniment integrat dedicat activitatilor ecvestre, are loc in septembrie la Bucuresti

comunicat de presa

Organizat in premiera in Romania, Salonul Calului va include prima licitatie de cai de performanta

Salonul Calului, primul eveniment integrat din Romania dedicat activitatilor economice si de afaceri, sportive si culturale ecvestre, se desfasoara in premiera pentru Romania, in perioada 21-30 septembrie 2012, langa Bucuresti (DN1).

Organizat de prestigiosul club de echitatie Equestria, Salonul Calului isi propune sa aduca in Romania modelul faimosului Salon du Cheval din Paris.

Derulat pe parcursul a zece zile, Salonul Calului va include actiuni dedicate publicului specializat (proprietari de herghelii, cluburi de echitatie, proprietari de cai, producatori din domeniu), cat si publicului larg si tuturor admiratorilor acestui sport nobil. Evenimentul va gazdui una dintre etapele pentru Europa de Est a competitiilor acredite FEI (Federatia Internationala de Echitatie) – Rolex Grand Prix, cu o larga participare internationala, precum si Concursul international Marele Premiu al Municipiului Bucuresti.

In premiera pentru Romania, va avea loc prima licitatie de cai de competitie si performanta pentru specialisti sau pasionati de cai. Agenda evenimentului mai cuprinde prezentari de cai, vanzare directa, standuri de prezentare produse si echipamente ecvestre, alaturi de un amplu program de spectacol ecvestru: parade, acrobatii, dresaj, cascadorii etc.

In prezent, Romania detine locul 5 in lume in ceea ce priveste numarul de cai, iar specialistii occidentali apreciaza ca Romania detine cel mai mare potential in domeniul hergheliilor de cai de curse, din Europa Centrala si de Est.

“Prima editie a Salonului Calului isi propune sa reinvie gustul pentru rafinament si stil de viata elegant din perioada interbelica, precum si traditia licitatiilor de cai, adaptate insa la conditiile vietii contemporane. Salonul Calului poate aduce Romania printre tarile europene cele mai avansate din punct de vedere economic, social si cultural. Anvergura evenimentului, prin numarul ridicat de expozanti si prestigiul acestora, si coordonata sa nationala si internationala recomanda Salonul Calului ca potential de business si investitie de viitor care sa contribuie la dezvoltarea Romaniei, cat si la imaginea ei in lume”, a declarat dr. Ozana Moraru, proprietara clubului Equestria.

Vizionare placuta

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:


Setari Cookie-uri