Setari Cookie-uri

Femeia este contabilul casei

Jumatate dintre romani tin o evidenta clara a veniturilor si cheltuielilor casei, iar in majoritatea familiilor, femeia este "contabilul casei".

Comunicat de presa

Un roman din patru utilizeaza liste de cumparaturi in care noteaza produsul pe care vrea sa-l cumpere si costul estimativ. Numarul celor care doresc sa-si rezolve problema restantelor la credite si utilitati este in crestere.

Acestea sunt concluziile unei cercetari online, desfasurate de KRUK International, cu sustinerea iVOX. La aceasta cercetare, care s-a desfasurat in perioada 6-12 septembrie a.c., au participat 5.663 de persoane.
KRUK International este prima companie de colectare a creantelor comerciale de pe piata locala care desfasoara un program educational adresat publicului general si persoanelor cu datorii. Obiectivul principal al acestei initiative educationale este de a creste nivelul de cunostinte al persoanelor cu datorii asupra solutiilor de plata in rate convenabile, adaptate situatiei financiare curente a fiecarui debitor.

Citește și:

“Contabilul casei” in familiile romanilor este cel mai adesea femeia: 47% dintre cei chestionati declara ca evidenta bugetului este tinuta de partenerul feminin al familiei, 29% dintre respondenti au mentionat ca administrarea banilor cade in sarcina barbatului, in timp ce 24% dintre acestia sunt persoane care locuiesc singure si isi calculeaza bugetul individual.

Majoritatea respondentilor (44%) isi evalueaza bugetele personale cu o frecventa lunara, iar 23% dintre respondenti au mentionat ca isi calculeaza saptamanal sau zilnic veniturile si cheltuielile. Restul respondentilor nu isi calculeaza niciodata bugetul.

Prioritatile din punct de vedere financiar ale romanilor raman cheltuielile administrative in casa – chirie/rata, telefon, intretinere, energie electrica(pentru 29% dintre respondenti) si aproape in egala masura alimentele si imbracamintea (28% dintre cei chestionati au indicat aceasta categorie de cheltuieli ca fiind prioritara). Diferenta o constituie cheltuielile cu medicamentele, cu cele necesare copiilor, cu transportul sau alte cheltuieli.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
21 Septembrie 2012
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.